Från vår till vinter

I morse stod jag och solade ansiktet vid busshållplatsen. Det var blå himmel och våren var verkligen i luften trots att det var lite kallt och frost. Det är sådana mornar som det ändå känns värt att gå upp och ut trots att man är helt vansinnigt trött och borde stanna i sängen för att vara människa.
Någon gång efter lunch förvandlades våridyllen till vinterkaos... det kom stora snöflingor och det har inte slutat än.

Efter en timmes vila i soffan och god kvällsmat for jag ut till Annettes för att hjälpa till och ta hand om Lena. I snö kaoset flyttade vi hästarna så att alla kunde vara inne.
Lena var glad och pigg och hälsar att det finns ett farligt monster (läs Håvards täcke) vid grindstolpen. En sådan här dag är all tänkbar träning av hästar inställd. Lena fick därför vila från promenaden och övigt pyssel som hon utsätts för. Hon såg i och för sig lika glad ut för det. Vi får ta det i morgon i stället. Annars tränar hon på själv i hagen. Senaste rapporten lyder att hon nästan ser startklar ut... lilla gumman. Hon är så söt.

På vägen mellan stallen hade det snöat igen rikigt ordentligt. Trots att jag körde sakta släppde det ändå för bilen i en nerförsbacke. Jag kanade över vägbanan ett antal gånger och funderade på vilken sida det var bäst att sätta bilen på om jag nu skulle av vägen... då jag kom på att jag inte hade tryckt ner kopplingen. Vi rätade upp oss och kröp vidare. Jag kom fram till Hisan utan fler missöden.

Hisan fick bara mockat och fodrat idag också. Som sagt jag skulle ha ridit men på grund av ymmigt nöfall, en lätt chockad Ullis och en stor ovilja till att brodda och rida med stora snöstyltor blev den inställd. I morgon däremot måste jag ta mer tag i ridningen. I morgon skall dessutom den tillfälliga vintern på nytt förbytts mot vår hoppas jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0