Spoky

Jag fick ett omnämnade om min blogg av min barndomsvän Linda. Det var kul. Jag har inte sett henne på jag vet inte hur många år men hon bor i Landskrona och pluggar i Lund. Det är nog därför vi inte ses, det är för nära. ;-) Linda och jag delade i många år hästintresset dessutom.

Så till vad jag har gjort idag...

Först var jag på Jägers en sväng och red Sir Remington. Han var pigg och glad men något störde honom rejält i höger bog eller ben. Öppna åt höger var inte att tänka på utan protester. Han skall starta den sista tisdagen denna månaden men Uffe skulle nog se till att fick någon behandling innan dess. Jag skall dit igen på lördag för att ta en lite längre tur.

Därefter (det är alltid ett därefter..) åkte jag ut till Lena. Hon fick en liten tur med tömkörning. Jag gick längs med kanterna på fältet för att få lite hörnor att svänga runt och i. Fältet är inte fyrkantigt utan är oregelbundet i formen. Lena var pigg och glad och skrittade på fint. Hon ser bara bättre och bättre ut hela tiden. Idag bokade jag dessutom hingst... jag kommer att behöva spara och se över min jobbsituation rejält men det får det vara värt. Valet föll på Quite Easy och min förhoppning är att om jag skulle behöva så kommer det att vara möjligt att sälja avkomman och åtminsonne få levandeföl avgiften tillbaka. Stammen kommer i vart fall bli intressant på den lille.

Slutligen kom jag till Torna Hällestad och min lilla Hisan. Han stog formligen och sov i stallgången... men när det är så brukar skenet bedra och så var det även denna gången. Först var vi avlsappnade och fina och allt gick som det skulle. Ur ingenstanns i mörkret utanför ridbanan hördes då hovslag och förtrollningen var bruten. Från denna stund for Hisan åt alla håll och kanter och var inte ett dugg eller ytterst lite koncentrerad på mig... typiskt.
Att det sedan fanns en gnisslande skottkärra utanför padocken gjorde ju inte läget bättre... Att vi dessutom var med på en hoppträning igår märktes inte av ett dugg. Förutom den bristande koncentrationen och ett och annat bus var Hisan med på noterna och tränade bra.
I morgon blir det besök av veterinären för hans del. Tandkoll och vaccination, sedan kommer det att bli en lugn helg, eller så lugn det bara går utan att vi expoderar.

Nu skall jag lägga mig att läsa senaste Ridsport. Hoppas att det står något spännade och matnyttigt i den... någotspännade träningstips kanske.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0