Hopp

Jag har verkligen försökt få Hisan att vara framme för skänkeln sedan senaste hoppträningen. Och som jag har galopperat på framåt. Till en början protesterades det men sedan igår har han bara galopperat på bra. Resultatet märktes verkligen idag på träningen. Hisan bjöd till och hoppade som bara den. Vi fick i och för sig två stopp under passet. Det ena tar jag på mig helt själv för jag slutade att rida... och då blev det inget. Det andra kom när vi kom på lite fel distans inför en stor oxer på 1.10 med vatten under. Här tvekade Hisan och jag var i ett framåtläge så drivningen var lite med helt som den skulle.
Kontentan av träningen var i vart fall mycket possitiv och det känns super. Nu kommer jag inte att kunna träna på två veckor så det är ju bra att kunna ta med sig en så bra känsla.

Jag måste säga att Fredrik som hade träningen idag har ett fantastiskt tålamod med oss i gruppen. Idag var det till exempel med en häst som hoppade uselt, var framtung, utan balan och stannade nästan hela tiden och var bara helt kass. Han suckade lite men fortsatte att instruera tjejen som i och för sig heller inte gav upp. Hon fick dock stränga order om massor av dressyr om det ens skulle vara lönt att hoppa. Lite insikt saknades nog hos både henne och mamman som inte riktigt köpte Fredriks kommentar om att hästen inte var en bra hoppare.
Jag undrar om han verkligen vill stå och hålla dessa lektioner eller om det är ett måste för att få det att gå ihop. Jag röstar på det oftast är det senare... Jag är i vart fall tacksam för att de orkar med oss. ;)

En annan kul grej var kommentaren jag fick i mörkret vid transporten om Hisan. En annan mamma undrade om min häst hade haft föl... "Han är valack" kontrade jag med och jag tror att faktiskt skämdes lite över kommentaren... he he.
Men är han verkligen så tjock/bukig undrar jag då? Dax att rida lite mer seriöst och lite längre pass kanske?

Tigare idag var jag och ämnade in mina "civila"stövlar på omklackning. Det första skomakaren kommenterade var att jag nog hade ont i korsryggen, det såg han på hur jag slet mina skor. Det stämmer ju faktiskt allt som oftast men inte så farligt mycket och så har det varit sedan jag var i de tidiga tonåren... Nu ville han i och för sig bara sälja skoinlägg som antagligen är dyra men det var träffande ändå.

Nu är det spikat i kommer att flytta. Kontraktet skall komma med posten endera dagen. Vad kul det skall bli.

I morgon skall jag hinna med tre stall och minst två ridturer... tjoho. Sängdax!

Kommentarer
Postat av: Piddersfru aka Linda

Hej! kolla in min blogg, finns en överraskning till dig där! ;-)

2009-03-19 @ 17:20:32
URL: http://www.piddersfru.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0