Energi

Igår var jag ute och skrittade på Hisan. Vi tog rundan i Skrylle som tar ca 30 minuter i skritt. Hisan var superpigg, fast vad annat skall man vänta sig när han bara har gått i hagen i över 10 dagar.
För att inte få honom att ladda för mycket lät jag honom gå i sin form men försökte få honom att lugna ner takten en aning... det var lättare sagt än gjort. Bitvis jobbade han med mig men allt som oftast ramlade vi iväg i hans iver att få vara ute och göra något annat än att bara gå i hagen.
Under vilan har Hisan ätit gräs, hö och endast ett kilo krafft... det är till att ha blivit mer lättfödd med åren kan jag säga för han är mer åt tjock nu än innan. Det är ju i vart fall bra för ekonomin men var kommer all energi ifrån?
Idag blir det travinslag och förhoppningsvis kan lite av energi få utlopp där.

Innan hann jag med dels Skånska Amatörtravklubbens möte med middag inne på Jägers och så en liten tur på Tysken.

Massören hade varit ute hos honom sedan sist och det hade verkligen gjort skillnad. Sist jag satt upp var det som att det gick ett spett genom hela hästen som dessutom gick lite på sidan. Nu gick han rakt och var böjbar. Vi komunicerar inte fullt ut men jag tror att det beror på språkförbistring. Jag kan ju inte tyska. Vi kunde ändå gå med bogen in åt båda hållen på lilla banan. Vi gjorde även fina åttvolter så lite kommunikation fungerar. Till en början gick han emot min högra ytterskänkel det lossnade dock lite allt eftersom. Han är en mycket framåt häst som hela tiden är mycket sammarbetsvillig och vill göra rätt, en rolig kille att rida med andra ord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0