Påskutflykt

Igår var jag och Hisan på utflykt. Det involverade en lite längre resa, en massa sol men också hagelskurar.
 
Det var en heldag med häst för mig. Jag började med morgonfodring och utsläpp. Sedan blev det jogg för Lilla i strålande sol.
 
 
Det var så pass fint väder att jag funderade på att låta henne gå utan täcke. Men som tur var beslutade jag att låta henne ha täcke. Ett par timmar senare började det hagla i omgångar...
 
Hisan och jag begav oss sedan norrut. Vi hade bokat en träning för Linda i Halmstad.
 
Det var riktigt länge sedan jag red för henne nu, men det var välbehövligt. Efter olyckan har jag fått börja om igen eftersom alla hållningsmuskler i min bål liksom försvunnit. Det har varit en lång resa och den är inte slut än.
 
Bland annat så har jag hamnat för långt bak i sadeln, där har jag något att jobba med. Sitter man rätt hamnar så mycket annat också rätt av bara farten.
 
Men det är inte bara jag som har rehab att göra. Hisan har ju också haft sina skador. Och han är ju helt tillbaka i allt utom just muskelmassan på rumpan. Jag har funderat länge på varför den dröjer med att komma.
 
Med Lindas hjälp gjorde vi övningar som samlade honom för att sedan länga ut hand överlinje. För det sitter i den. När övertonen och halsen blir kort blir ryggen också statisk och gärna lite åt karpryggshållet. Då går det inte att bygga rumpmuskler.
Efter lite samlande blev han härligt lång i halsen. Vi övergick till att närma oss trampande med påföljande faloppfattning över bom. Han släppte ut överlinjen fint av detta och fick ett helt annat steg. Detta kommer att underlätta massor för mig då han blir mycket lättare att sitta på, framför allt i skritten när han har rygge med och inte låser den.
 
Efter passet kunde man tydligt se hur han hade slappnat av i länden.
 
Nu bygger vi vidare och använder våra nya verktyg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0