Söndag morgon

Idag har Lilla joggat en timme franför vagn. Det blev lite drygt en och en halv mil. Hon var jättepigg och travar på fint. 
Hur jag skall lägga upp hennes träning framöver skall jag bestämma efter att massören har gått igenom henne på måndag. Det kommer dock oavsett inte bli några snabbjobb på direkten för Lilla har ridhästskor på sig och med så klumpiga pjux springer man inte fort.
Ridhästskorna åker av efter distansritten i mitten på maj tror jag, vi får se.
 
Hisan och jag galopperade över bom igen. Det stor cavaletti framme i ridhuset. Det hade börjat regna rätt mycket när det var dags att rida honom så ute var inget val.
De cavaletti vi har ridit över i veckan är max 30cm höga om någon nu tänker att det var ett rysligt hoppande jag hade för mig med honom. 30cm är inget hopp, det är ett större galoppsprång och det går att rida över cavaletti i princip varje dag utan att slitaget på hästen blir för stort.
Jag använder cavalettibommarna till att skapa fokus, göra passet lite roligare för Hisan och för att jag skall öva upp min avståndsbedömning. 
 
Dessutom gör fokusen på bommen att jag "glömmer" min rygg. För tyvärr är jag inne i en dålig-rygg-period igen. Det är inget vidare just nu och det känns när jag rider. Men när fokus är på bommen så blir det mer uthärdligt och därmed känns det som att jag kan rida bättre. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0