Fredag kväll

Hisan fick ett kort pass på melonbanan som innehöll bomarbete/cavaletti. Nyttigt som bara den för mig, avståndsbedömning... Jag tycker att jag blir bättre och bättre. För det är just det, rider man aldrig på bommar så tappar man avståndskänslan. Tur att den går att öva upp igen. 
Vi avslutade med ett skutt över ett sockerbitshinder. Jag filmade det hela, men som vanligt blev det ingen höjdarkvalite på filmen... Motljus var problemet denna gången även om jag inte upplevde det så när jag satte kameran.
 
Här kommer en bild från filmen som platsar i kategorin kassa bilder. Dock blev himmeln och färgerna rätt häftiga. Blurret i mitten som är lite mörkare är jag och Hisan över hindret, kände att en förklaring av bilden behövdes. ;)
 
 
Ryggen höll inte riktigt för gårdagens aktiviteter, därav det korta passet. Men hellre kvalité än kvantitet. Vi säger så i vart fall. 
 
På vägen till padocken möttes vi av en kruka placerad på en ny plats. Jag reflekterade inte över den först men Hisan såg den ju så klart. Det är ju inte en stor grej men för en häst är det en potentiell fara. Jag är ändå positivt överraskad över Hisans sätt att tackla detta. Tidigare har han spänt sig, tvärnitat, vägrat gå förbi och ibland också tvärvänt. Igår blev det enbart ett par frust, lite steppande åt sidan och sedan gick han fram och nosade. Visst var han skeptisk men inom rimliga gränser. Äntligen börjar Herr Häst bli lite modig. <3
 
Lilla fick prova Monty Roberts dually halter som jag har haft liggande. Ibland glömmer man vad man har i gömmorna. Jag har en liten plan att jag skall kunna rida henne på sidepull. Den här grimman skall man kunna använda till det. Jag har testat för något år sedan, det gick väl så där. Då byggde jag ihop en egen variant. Jag skall nog gräva fram den igen. För finessen var att det var ett ombyggt kandar och det gick att ha både bett och sidepull samtidigt. Bettet kan ju vara bra att ha som nödbroms och i övergången. För det är just det jag tror skall hända. Hon kommer att strunta i alla förhållningar med sits och över nosen. Men testar man inte så vet man inte, och nu är hon ju längre kommen med ridningen också. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0