Funktionär

Igår var jag funktionär på en fälttävlanstävling på Flyinge. Det är ju inte så dumt när man kan göra klart stallet och sedan bara gå över vägen till där tävlingen hålls. 
Jag var banpersonal på hoppningen och jag kan säga att det kliade som sjutton i tävlingstarmen när jag stod där. De höjder som hoppades var 1m och 1.10 det vill säga klasserna 100 och enstjärning fälttävlan. 
 
Absolut coolast var ponnyn (en C-ponny hingst!!!) som kom in i den enstjärniga klassen och bara flög över alla hinder och sopade banan med alla stora hästar. Inget hinder verkade svårt inklusive en trekombination med hästavstånd mellan (räcke in, ett språng oxer, två språng räcke ut). Helt galet. Avstånden är mycket kortare för C-ponny så den fick verkligen sträcka på sig för att gå på dessa avstånd men det gjorden den utan att blinka. 
Den nollade även terrängen efteråt och blev placerad. Så jäkla grym.
Nu hör det ju till att detta är Nordens bästa ponnyhingst i hoppning och den har tävlat klasser med högre hinder men då inte med hästavstånd i kombinationerna kanske.
Jag är i vart fall grymt imponerad. Det är så fantastiskt kul att se bra ekipage, inspirerande, och denna gången stack de ut utöver de vanliga.
 
Vi brukar möta den här lilla hingsten ute ibland för den bor också i Flyinge. Lilla kastar då lystna blickar och spänner upp sig så nog är han snygg även med hästögon mätt. Lilla får dock nöja sig med att titta. Om hon någon gång kommer att stifta närmare bekantskap med en hingst än så blir det nog via ett provrör...
 
Hisan var ännu lite bättre i sitt ben igår så det går åt rätt håll efter sparken om än långsamt. Jag har fått för mig att muskelskador av den här digniteten tar lång tid att rehaba så vi kommer inte att komma ut på några tävlingsbanor på länge... Det får alltså suga i tävlingstarmen utan att det går att göra något åt det. Viktigast är ju så klart att Hisan blir bra, allt annat får komma sedan. 
 
Lilla och jag var ute på en skrittrunda på kvällen efter att tävlingarna hade slutat. Jag hade ju knappt ridit på hela veckan så jag kände mig lite stel till en början. Lilla däremot var pigg och fin.
Idag får det nog bli en längre tur med mycket trav i stället. Det har regnat mycket den sista tiden så frågan är om vi kommer runt årundan eller inte... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0