Miljöträning delux

Fredag var klämdag för mig och jag började den i stallet med en tidig ritt på Hisan.

Det var underbart väder med sol och fågelkvitter i parken. Hisan var pigg och glad och jag var nöjd med honom.

Min kompis berättade om hur hon gjorde bytesserier med sin häst och jag var bra taggad på att prova med Hisan också. I vintras när jag testade i ridhuset var Hisan inte alls sugen på att byta på raktspår men det skadar ju inte att prova igen.

Så byten var det. Hisan var med på noterna den här gången och gjorde fina byten på hoppevis. Inte var det direkt på en spikrak linje men det var flera byte ner till i vart tredje språng. ;) Roligt sa busehästen och firade av ett gäng brallar på slutet.

Det var också ett gäng som galopperade på galoppbanan. Hisan blev bra sugen på att hänga med så vi avslutade med att cantra ett varv innan vi var klara med passet.

Lilla fick åka in till Jägers för lite träning.

Vi har inte varit inne på vardagsmorgonar tidigare så det var nyttigt för oss.

Det var massor av ekipage på långsamslingan och Lilla blev lite överumplad när det kom flera ekipage snabbt bakifrån så hon kastade sig i galopp av bara farten men lugnade sig snabbt.

Därefter körde vi tre varv på milen i friskare tempo. Det var en traktor som tumlade cusiontracken bredvid som var galet farlig. Jag trodde att jag skulle få mig en resa när hon blev rädd för den men det blev bara två, tre stora galoppsprång innan hon lyssnade på mig och lugnade sig fint. Så härligt att hon litar så pass på mig ändå.

Vi avslutade med ett par bakvarv på stora banan där vi mötte vattenbilen upprepade gånger.

Att jag inte körde rätvarv berodde på att jag tränade själv och jag vill att hon skall ha sällskap när hon tränar där. Jag hoppas att jag kan få sällskap till henne nästa helg, men innan dess skall jag åka in på onsdag men då hinner jag nog inte träna på stora banan alls innan den stänger.

Kommentarer
Postat av: Celie

Sv: Är sugen på Grevlundatävlingarna, 8-10 juni. De har fiberunderlag och det gillas skarpt! Lite dyrt med 300:- i anmälning bara, men det får man väl ta...

2012-05-22 @ 16:19:27
URL: http://celiegunnarsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0