Tävling på nytt

I tisdags blev det vila igen för båda hästarna. Jag var upptagen med annat. För Hisans del är vilan mer än avsiktlig. Han har i mitt tycke fallit ur för mycket på betet och jag använder mig av principen mer in än ut i energi väg för att få honom att gå upp lite igen. Att vila helt och bara trycka i honom mat funkar inte så vi gör lite mitt emellan. Det brukar fungera och redan nu märks det lite skillnad. Men det tar någon vecka till innan han är tillbaka där jag vill ha honom.
 
Vad som hände i onsdags förtutom att jag satt på Lilla för första gången var att Emmy var med ut och körde henne medan jag red Hisan.
Kanonuppförande från båda hästarna.
 
Torsdag och fredag var jag i Stockholm med jobbet. Hisan reds ändå i torsdags men vilade i fredags.
Lilla fick däremot gå en kort runda på kvällen när jag kom hem från resan.
 
 
I går lördag var jag inne på Jägers med Lilla igen.
Hon gick ett fint jobb med Hula på stora banan.
Vi körde första rätvarvet riktigt sakta. Lilla begrep inte alls varför hon inte skulle springa fortare och för första gången låg hon på rejält.
Därefter körde vi full distans i premietempo vilket gick kanon.
 
Idag har det varit tävling som gällt för Hisans del.
En galet skön dag har det varit också. Jag sitter fortfarande med balkongdörren vidöppern och det är varmt och behöagligt här inne. Mitt på dagen idag har det varit upp mot 30 grader ute. Inte mig emot alls men det var lite extra att tänka på för Hisans del. Det är nänligen inte så mysigt att stå i ett varmt släp och vänta. Nu blev det ingen lång väntan idag och jag kunde parkera släpet i skugga så det blev inte allt för varmt för hans del.
 
Första klassen blev minst sagt svajig. Jag blev på nytt osäker. Jag tror att det berodde på att avtrillningarna från förra helgen satt i lite och att jag inte har tränat i veckan.
 
I vart fall fick vi ett stopp på 3:an som var en vanlig oxer. Stoppet kom av att jag tvekade. Sedan fick vi ett stopp till som på sista hindret i grunden som berodde på tvekan från min sida efter att jag inte fått igenom min förhållning inför kombinationen som 8:an var.
Jag blev sur båda på mig och på Hisan, framför allt på mig och styrde på kombinationen på nytt trots att vi var uteslutna. Hisan hoppade den kanon. Domaren var dock inte så glad i tilltaget...
 
Till nästa klass var jag mer fokuserad och det resulterade i en mycket bättre runda. Vi rev dock hinder nummer 4 och fick en dålig tid då jag säkrade upp till sista hindret för att komma runt banan. Så kan det gå, men jag är nöjd med runda två i vart fall. Vi får se till att nolla nästa gång.
 
 
Filmen är från andra rundan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0