Utbildningslopp 3/5

Det gäller att trotsa vädermakterna... eller vara galen nog att inte banga trots att SMHI har utlovat snöoväder. Nu började inte det riktiga ovädret förrän efter 22.00 och då var både jag och Fredrik och hästen hemma på respektive plats utan bekymmer.

Dagens schema har sett ut som följer och konstigt nog har allt klaffat för en gång skull.

6.48 - Avfärd med bilen till verkstaden.
6.59 - Nycklar inlämnade
7.07 - Bussen till Lund C från bilfirman
7.22 - Tåg till Malmö
7.40 - Buss till Triangeln. - Jag anlände till jobbet 5 minuter i 8... vilket är en klar förbättring mot tidigare dagar.
8.00 - 16.34 jobb
16.44 - Buss till Jägersro
16.56 - Frammen
Karin hade anlänt med hjälp av Göran som så snällt hade skjutsat henne in då Jan hade dragit på sig någon influensa eller liknande.
17.15 - 20.00 Licens kurs.
20.30 - Avfärd med Karin hem till Jan. Fredrik hade slutit upp med bilen på Jägersro så att Karin kunde skjutsas hem.
21.55 - Hemma igen.

Snön har fallit hela eftermiddagen men det är först nu som det blåser och blir drivbildningar... tur måste jag säga för det var drägligt både under kursen och under hemfärden innnan.

Själva loppet då.
Jag hade fått spår 4 vilket innebar en riktigt tajt vänning. Själva vännningen var inget bekymmer för fina Karin men Kolgjini JR ledde volten och det blev en ryckig historia vilket gjorde den sjöna madammen rikigt sur.

Hon höll sig dock i skinnet och vi klarade voltningne. Måldommaren var på plats så jag antar att jag hade fått veta om jag hade gjort något rejält tokigt.

Själva loppet startade i 21-fart men en avslutninge i 17-tempo. Bra för madammen som gillar när det blir lite fart, hon hade nog blivit rejält sur annars. Nu gick hon i ryggar som tidigare och kom ikapp på ett par snabba steg när det blev luckor. Hon hade mycket krafter kvar och fick känna sig stark och var gåendes ända in i mål. Om inte annat är det bra terapi för damen.

Nu är det lång väntan till nästa lopp, det blir inte förrän den 27 januari. Under jul skall jag plugga instuderingsfågor så jag inte bommar uppskrivningen som jag planerar att göra då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0