Projekt Lena startar på riktigt

Idag har det redan hänt mycket och det är inte slut än.

I morse åkte jag ut till stallet... kom precis efter morgonfodringen. Mockade och hade planer på att låta Hisan få gå lugna galoppintervaller ute på Kaninlandet. Min plan grusades av att det hade frusit över natten. Marken tillät ingen galopp så det blev en uteritt i stället av lite lugnare karaktär. Bitvis i skogen på stigar med mycket löv hittade jag ställen som mer lämpade sig för galopp... fast då inga långa sträckor. I morgon blir det klubbtävling igen så det var viktigt att vi kunde komma ut och lufta oss idag.
Hisan var mycket lugn trots vilan igår så det bådar gott. Håll tummarna.

Därefter kopplades släpet och det bar av hem till Jan. Efter några koppar kaffe och lite skvaler lastades Lena och vi gav oss av hem till Annette i Blentarp.
Lena tog det ganska lugnt men blev spänd av allt det nya.
Vi kände igenom hennes rygg och Annette lyckades lossa henne lite i höger sida. Det syntes direkt att hon slappnade av lite mera där. Det som var mest påfallande var att hon var väldigt kall i musklerna på korset. Med stor sannolikhet spänner hon sig så dant att hon får minskat blodflöde (amatörgissning...). Hon förseddes med dubbla täcken och skall ha back on track på ryggen ett tag framöver för att hjälpa henne att slappna av.
Jag hoppas att hon landar snabbt och kan komma att trivas. Skall hon brunsta normalt krävs harmoni, hon har ju precis lämnat stället där hon är född och dessutom sina två syskon. Detta kommer att bli både spännade och lärorikt hoppas jag.

 


Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Vad spännande! Jag håller tummarna för att det ska gå bra.

2009-01-31 @ 20:27:27
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0