Utbildningslopp 1 av 5

Som av en händelse bestämde sig Jägersro att öppna en möjlighet för att få köra 4 utbildningslopp innan jul. Tidigare hette det ju att vi skulle få vänta till våren. Och så var det ju så att möjligheten fanns för att amatörer skulle ha möjlighet att kompletera för att inte förlora sina licenser nu när årsskiftet närmar sig.
Vill man vara konspiratorisk så kan man tänka sig att någon mer namnkunnig tyckte att det behövdes utbildningslopp... och vem var med på krusen? He he... jo en viss Adrian Kolgjini. Vad säger man... Annette gissade att det var så redan i förmiddags. Vad rätt hon hade.
Fast i detta fallet åker jag gärna snålskjuts på Kolgjini jr. Det betyder ju bara att jag kan få min licens tidigare.

Så, Jan ställde upp och lånade mig Karin. Jag gillar henne skarpt. En massa humör men också kapacitet. Lyckas man med att blidka den sjöna damen så gör hon allt för en.

I värmningen var det ju synd att säga att jag fick bestämma. Lite fick jag bestämma så vi avslutade bara i 21-tempo.

Sedan i själva loppet var hon lugn som en filbunke. Vi fick 3:e spår och Karin lydde perfekt och gjorde allt rätt. I själva loppet bestämde unge Kolgjini farten och det gick lite väl långsamt första 500, 34-tempo. Karin var inte helt nöjd. På sista långsidan galopperade hästen framför och Karin fick sträcka på sig för att komma ifatt... vilket hon gjorde på två steg. Sedan avslutades loppet i 18-tempo vilket var mer i madammens smak.

För övrigt fick vi alla som var med i loppet mycket beröm för vår körning och voltning. Dessutom fick jag beröm för att Karin var så lugn. Lilla Karin-Barin.

Nästa vecka blir det autostart... det kommer att bli kul vill jag lova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0