Färdigtävlat?

Det stormar i ridsportens Sverige nu i dagarna.

Lagom till jul kom 2012-års TR ut. Nytt för kommande år var licenssystemet som få aktiva är rikigt tillfreds med. Jag har skrivit på protestlistor, men någon effekt verkar det inte ha. För mig personligen blir det inte negativt så länge jag har kvar Hisan då han har livstids hästlicens, men om jag en dag skaffar en annan häst kommer licens att behöva lösas per år även för hästen. Ryttarlicensen blir för 2012 billigare. Men ingen kan inbilla mig att inte den avgiften kommer att höjas.

Men nu till nästa nyhet. Eller det skall tydligen inte vara ny utan enbart ett förtydligande som bygger på FEI:s internationella regler.
Kontentan just nu är att det är mycket svårtolkat och bara sedan dagarna före jul till nu har det kommit flera direktiv men inte mycket har ändrats i grundbetydelsen.

Det som fått alla att gå i taket är skrivningen om att i fall inte sposoravtal finns får enbart tillverkarens logga vara 1x3cm och max finnas en gång per produkt. Skall man tillämpa detta har jag få saker jag får rida med.
Träns, sadel och schabrak kan jag ha. Men inte min hjälm, benskydd, sporrar, stövelskaft, ridskor och ridbyxor går bort. Då har jag ändå det bra i jämförelse med många andra. Först gällde reglerna hela tävlingsplatsen men ändrades sedan till enbart tävlingsbanan.

Med alla ändringar kan jag inte säga att jag hänger med helt. Det som var tänkt att förtydliga har snarare krånglat till det.

Kommer detta att införas skall jag mycket noga överväga i fall det blir någon tävling med Hisan kommande år. Jag har nämligen inte alls lust att jaga ut för att handla nya grejer, inte heller att rida runt med tejp över alla märken.
Hjälm har jag tänkt köpa men nu är det ju bra att jag inte har det för den som jag hade tittat ut hade definitivt också varit förbjuden.

Som det ser ut idag lägger jag sjukt mycket pengar på mitt hästintresse. Jag tycker att det är värt det då det för det mesta är roligt, men nu börjar jag undra.
Det jag tycker bäst om är att träna och tävla.
Skall det då bli krångligare/dyrare är det inte säkert att det är värt all möda, tid och pengar som jag lägger ner.
Är man amatör så är man. Det finns ingen som står och väntar med ett fett sponsoravtal direkt.

Kanske är det när allt kommer omkring en storm i ett vattenglas.
Men med dagens regelformulering är detta konsekvensen.
Frågan är om det kommer att ändras? För när allt kommer omkring är det skillnad på att tävla på gräsrotsnivå och att rida internationellt där FEI:s regler normalt gäller.

Jag väntar alltså med spänning på ytterligare ett förtydligande från SvRF. Sedan skall jag ta ställning till hur jag skall fortsätta.

Kommentarer
Postat av: Rebecca Joli

Upp med haken gumman :)Senaste förtydligande är att de med utrustning bara menade ridbyxa, ridjacka (eller motsvarande), hjälm, skjortkrage, schabrak och luva :) För mig är ju all utrsutning inkluderat i ordet utrustning, men på förbundet har de tydligen annan benämning för detta :D Än är väl inte sista ordet sagt i den här debatten, så vi får väl se vad som händer, men jag är mycket nöjd med att det bara är ovanstående utrustning som innefattas i de nya regelverket :D

2011-12-29 @ 09:23:33
URL: http://jolisporthorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0