40 grader

Måndagen bjöd på massage för Hisans del. Det är andra gången nu som massören bara ger beröm för hur fin han är i muskularturen och inte hittar en massa att lossa. Hisan njöt i fulla drag.

Däremot när det var dax för att ta hand om Lilla fick jag skrämselhicka. Jag har tempat henne dagligen och hon har haft normal temp hela tiden. Nu visade termometern 40 grader när jag tog ut den. Jag stirrade på den som ett fån och tempade om. Den visade 40 grader igen.

Sedan blev det samtal till Distriktsveterinärerna som kom hyggligt fort. Penicillin och blodprov blev det. Veterinären trodde inte att febern kom från leden utan att det var något annat men penicillinet gav han i fall han skulle ha haft fel på den punkten.

Jag har däremot varit lite dålig på att bandagera så hon har fått tryck på hälsenan och hasspetsen. Fantastikst dumt av mig. Jag ville försöka lidra lite för henne med kylbalsam men tyvärr blev även det helt fel då hon inte tål det och blev blistrad. Nu kommer inte fler linimenter när henne igen, det är en sak som är säker.

Hennes temp gick fort ner och var helt normal på tisdagskvällen.

Hisan fick sig en omgång i skolridhuset. Tanken var att rida igenom LA:3 programmet men det var för mycket andra ekipage där för att det skulle kunna gå. Jag red i stället olika delar ur programmet. Skänkelvikning, förvänd galopp och galopp halt etc.

Hisan svarade bra och jag kunde sätta tryck i honom och ändå sitta ner i traven. Jag skall verkligen försöka rida med samma tryck inne på banan på lördag. Det skulle kunna bli super om jag fick till det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0