I halvtid

Jag är nyss hemkommen från Jägers och träning med Lilla.

Vi hade galen otur med vädret idag. Det var uppehåll ända till vi skulle köra till lite på milen. Då, precis då öppnade sig himeln och det kom en sådan där regnsskur som gjorde oss blöta ända in på kroppen.

Idag fick jag extra sällskap så vi var tre som körde i lag. Jättenyttigt för Lilla, det är precis det hon behövde.

Men träningen gick inget vidare idag. Jag tror att hon fick lite för mycket att tänka på nu när vi var flera. Det var förutom oss många på milen eftersom det bara var där man kunde träna idag. Stora banan var ju stängd.

Hon ville inte riktigt ta bettet och var mer fokuserad på allt utom själva uppgiften.
Vi skulle föröka byta positioner under passet men som sagt, så fort jag styrde ut Lilla gick hon fram men sedan tappade hon intresset. När jag drev blev det galopp. Hon tittade på övriga ekipage och blev osäker på om hon skulle springa fast att de gick långsamt.
Oftast behöver hon fundera lite för att komma under fund med det jag vill så jag hoppas på att hon gör det nu också.

Alltså självklart kan det inte alltid gå bra med unghästar men det är mycket antingen eller med henne just nu. Onsdagens träning var super och dagens tvärt om. Men så är det väl inget att hänga upp sig på. Hon är fortfarande världens sötaste lilla svarta bushäst oavsett.

Snart är det dax att ta itu med andra halvan av hästträningen idag. Hisan skall ridas och utrustningen skall putsas inför morgondagens tävling. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0