Söndagsfunderingar

Det är inte bara över upplägg på Lillas träning/framtida tävling som jag funderar...

Idag är det mycket lite verklig häst i mitt liv. Min medhjälpare rider Hisan och Lilla vilar. Jag skall bara ut till stallet för att hämta släpet som skall till verkstaden för att bli fixat och förhoppningsvis kunna gå igenom besiktningen sedan.
 
Idag har Ridsportförbundet precenterat förslag på ändringar i TR inför det kommande året. Det är bra att de lägger ut dessa öppet så att vi aktiva kan få se dem.
 
Det är två saker som jag noterade som negativa:
1. Jag vet att det har varit mycket problem med många anmälningar till dressyrklasser som blir fulla så snart de öppnas upp för anmälan. Detta har aldrig hänt i de klasser jag tävlat i men det har väckt rabalder i hela Ridsportssverige.
I ett sätt att stävja detta försöker man med att införa en anmälningsavgift på 100kr som inte kan återfås ens innan anmälningstiden gått ut om inte veterinär-/läkarintyg kan uppvisas.
Tanken är väl bra för man kommer att tänka till innan man anmäler men för min personliga del är det inte bra.
Jag tycker att 100kr är för mycket för mig att bli av med bara för att jag har gjort en miss i planeringen eller så. Det kommer innebära att jag blir mindre benägen att starta i dressyr tror jag. Nu gör jag ju inte så fasligt många dressyrstarter per år ändå men, men.
 
2. Jag lade också märke till ändringen i momentet om klädsel i hopp TR. Tidigare har det varit obligatoriskt att bära hjälm med knäppt hakband för alla vid all ridning under tävling. Nu har det ändrats till detta.
Jag citerar: Hjälm av godkänd typ med hakbandet i funktion, ska bäras vid all ridning. Endast seniorryttare får ta av hjälmen vid prisutdelning.
Varför särskilja seniorer här? Självsanering i sporten kanske? Seniorer utan något värt att skydda rensas automatiskt ut? Tänk på vilka signaler detta skickar till yngre. Men framför allt är det ju bara helt löjligt att inte alla skall behöva bära hjälm. Skärpning ridsporten!
 
Annars tycker jag att det är bra att det skall utredas runt dödsolyckor. Obduktion och dopingtest på häst kommer att bli obligatoriskt när olyckan är framme.
 
Vill ni läsa mer själva finns förslagen här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0