Provlopp nr 2

Det blev väl inte riktigt som jag hade tänkt i torsdags. 
 
Lilla var ju så fin gången innan även om hon inte gick ikapp de andra helt. Den här gången spände hon sig något galet och det låste sig helt för henne. 
 
Jag hade en ny kusk till henne men det var inte problemet. Det var alla hästarna runt omkring som ställde till det. 
Hon har aldrig startat från bakspår tidigare och dessutom kom där hästar från tillägg bakom henne denna gången. Det blev för mycket. 
Kusken tipsade om att döva henne mera så nu är mössa och gummiöron inköpta. 
 
 
Gummiöronen skall sitta inuti mössan. 
 
Hon syns bara i början av filmen sedan kommer hon för långt efter. 
 
 
Tanken är att hon skall ut i provlopp på torsdag igen. Jag har inte bestämt mig än för hur jag skall göra med kusk då. Jag skall fundera på det över helgen. 
 
En annan sak jag funderar på är angående käken. Jag kör henne helt utan till vardags och även i jobb när jag kör henne ensam på banan. Nu i provloppen har jag käkat upp henne till lika kort som jag hade i premie och kval förra året. Kanske är det för kort nu. Hon har ju hittat en egen balans när hon går utan och jag omkullkastar ju den lite när hon får kortare käk och begränsad rörelsefrihet med halsen. Det borde ju kunna vara del i att hon spänner sig. 
 
Kanske skall hon få gå utan även i lopp? Hon går intervaller i 20-fart utan och senaste jobbet jag körde själv var ju 25 full väg utan käk.
Eller så kan kanske en längre käk vara rätt? 
Problemet är nog att jag inte riktigt vet hur jag skall tänka runt det där, bara att känslan jag har är att jag skall ändra detta. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0