Stora banan

 
Jag är bra kluven kan jag säga. Lilla är finare än någonsin. Hon är rak, hon springer jämt och fint och hennes aktion är super. Men den lilla svarta tänker för mycket själv. Det är ju bra att hon är finurlig men vissa saker få faktiskt hästarna lämna över till piloten. Besluten blir inte alltid så rationella om de fattas av en häst...
 
Vi hade sällskap idag. Ugnt sällskap, en häst som aldrig hade varit på banan förut men det var inget problem i sig för min plan var att bara jogga på stora banan. 
 
Tji fick jag...
 
I bakvarv var hon precis som hon skulle. Jag kunde be henne sakta in, öka, lyda. Men i rätvarv tyckte madammen att hon visste vad hon skulle göra. Frågan är om hon inte räknade varven till och med. 
Vi voltade först och det gick bra, hon är lugn i volten. Hon gick iväg lugnt men låg på. Vi låg bakom den andre men så gick han ut ett spår. Lucka tyckte Lilla, jag skall vinna och så stegade hon på. 
 
Jag tyckte då att vi skulle avbryta och gå ut men se det var det inte tal om. Hon avslutade sista varvet på 26 enligt min app. Vilket absolut inte var planen. Vi skulle ju bara jogga... Sedan efter målgång så var hon klar. Precis 2 och ett halft varv vilket är 2140m och full distans. Hon måste ha räknat varven. 
Nog för att jag har bannar henne tidigare när hon visat vilja att flyta ut i svängarna och dra mot utgången men detta är ju också galet...
 
Jag känner ju mig som ett fån som inte kan ha styrsel på min häst. Som för övrigt kunde tänka sig att skritta på banan efter detta tilltaget. 
Om vi nu leker med tanken att vi hade fler hästar runt oss. Då måste ju jag som pilot kunna bestämma, inte min kära svarta häst, det skulle ju varit farligt. 
 
Frågan är nog mest vad jag har gjort för fel i uppfostran här? Men det är som med lastningen, där har jag ju låtit henne hållas för det blev ju rätt. Men hon tröttnade på mig när jag försökte lasta henne själv och knatade ju helt sonika på släpet när jag försökte krångla till det. Hon har lastat sig självt sedan den dagen. 
Jag får nog be någon som är mer erfaren att köra, det verkar ju vara något som jag ställer till med...
 
Jag är alltså både nöjd med vissa delar och bedrövad över andra. 
 
Den egensinniga fröken svart.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0