Erfarenhetsutbyte

Hittade en artikel från Hippson som jag tycker är intressant.

Kyra Kyrklund och Janne Jönsson har varit på besök på Wången och hålt clinic ihop med Stig H Johansson. Jag hade så gärna velat vara där... *drömmer*
http://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/kyra-kyrklund-och-jan-jonsson-ridningen.htm
 
Men kontentan är att alla svar finns sällan inom bara en gren och vi har så mycket att lära av varnadra, mellan grenarna.
Tillexempel som Janne så har ridningen mycket att lära från konditionsträningen inom travet. Faktum är att ridhästar ofta har dåligt flås. Travet skulle säkerligen må bra av mer dressyrridning som Stig H sa.

Detta har ju jag själv mycket erfarenhet av. Jag har under flera år ridit travhästar i träning inne på Jägersro. Alla begriper inte vad jag har sysslat med då jag vecka efter vecka har skrittat häst efter häst där inne. De flesta rider galoppjobb eller joggar hästarna under ryttare. Jag har skrittat, övat skolor och ridit volter, böjt och rakriktat. Resultat har man kunnat se på hästarna. Framför allt på hingsten Sir Remington som när det begav sig till och med vann lopp nere på Vincenne i Paris så sent som 2010. Jag har en jättefin vinnarbild på honom som minne. Tyvärr kan jag inte lägga upp den här då jag inte har rättigheterna till det. Men gör en bildgoogling på Sir Remington Vincenne så kommer den upp som nummer 1.
 
Men Stig H säger också att det måste vara rätt ryttare.
 
Lilla rids nu efter samma principer. Det är till största delen skritt även om vissa pass är i andra gångarter.
Det vi gör i skritten är stärkande ridning och det kommer hon att kunna ha stor nytta av på banan.
 
Idag blir det verkligen många inlägg här på bloggen. Nästan så det räcker för hela den kommande veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0