Skofundering och TLC

Båda hästarna fick en stor dos TLC och en liten genomgång efter helgens tävlingar. 
 
Kollar alltid hur de verkar efter en större prestation. Känner igenom ben och palperade senor. Det började även regna idag när jag var klar med allt stök i stallet så vila dem kändes helt rätt. 
 
I morgon kommer hovslagaren och fixar bådas fötter. Jag har lite funderingar angående Lillas skoning. Hon har haft ridhästskor nu men jag tycker att de är för klumpiga. Hon smider massor när hon går, både i hagen och när man rider. Jag tycker att hon fungerar bättre i lättare skor men nu i och med distansritten så skodde vi så här, hovslagaren trodde inte att travskorna skulle räcka. Hon startade lite lätt gamelskodd i lördags men trots två mil träningsritt och fyra mil tävling och så x antal mil vanlig träning däremellan under fem veckor så ser inte framskorna jätteslitna ut. Bak är mer slitna men inte värre än vad Hisans kan se ut efter åtta veckor på sommaren. Så frågan är om jag inte skulle kunna köra på halvrunda travskor modell lite grövre till henne ändå. Hon borde klara det. 
Jag tänker travskor fram och ridhästskor bak. Kanske är det ett feltänk men hon borde smida mindre om hon lättas fram och så kortare intervall också igen så att tårna hålls efter.
Om bara godset i skon räcker skoperioden ut så borde det inte vara av ondo för prestationen i distans att lätta hästen? Eller tänker jag fel nu?
 
Det får bli en diskussion med hovslagaren angående beslag i morgon med andra ord.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0