Tankar och inställning

Jag funderar igenom gårdagens ritt och analyserar. Det jag mest fastnar vid är mina tankar och inställning. 
 
Igår var jag rätt trött och sliten efter ett par veckor som gått i 190 både dagtid och kvällstid. Tröttheten var till 100% mental kan också tilläggas. Förra helgen efter distansritten var jag fysiskt trött på ett helt annat sätt.
 
Mentaltrötthet ger oftast lite märkliga beslut. Som igår när framridningen blev fel. Jag borde så klart ha galopperat fram i det mörka ridhuset även om det är litet och tråkigt, men nu gjorde jag inte det. Jag kan knappast skylla på orutin här, enbart dåliga beslut.
Lika så att jag ibland känner mig matt och har svårt att peppa mig är en del i detta. 
 
Negativa tankar kommer lätt. Jag tänker att jag kommer att skada mig igen, att Hisan kommer att vägra och jag far av illa. Delen med att jag har skadat mig på det viset har så klart aldrig hänt och kommer troligen aldrig hända. Men trots att jag försöker skaka av mig tanken så ligger den där i bakhuvudet. 
 
Med sådana tankar är det svårt att rida så som jag behöver. Jag mesar och rider inte fram som jag sak. Resultatet ser ni och har sett en massa gånger. Efter ett stopp tar helt andra tankar över och en stor beslutsamhet infinner sig. Beslutsamheten borde kunna finnas med där redan från början. Det är med detta jag skall jobba. 
 
Positiva tankar och en beslutsamhet, kan jag inte frambringa detta i mig själv redan från början så blir det inte bättre. Jag måste peppa mig själv mer, finna mer glädje även när jag är mentalt trött.
 
Här har jag massor att jobba med. Jag har två fina och duktiga hästar, nu skall bara jag med på banan också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0