Dressyr på flera plan

Idag var det dax för Nina-träning igen. Hon är jätteinspirerande som dressyrtränare, även om hon brukar köra med mig så dant att jag nästan trillar ihop när lektionerna är slut. Fniss...

Hisan blev väldigt lösgjord av gårdagens sitsträning. Han kom direkt till en fin och rund form och jobbade stabilt i traven hela passet. Jag försökte tänka mycket på cigaretterna och paddan vilket nog gav effekt. Han har bara varit så här fin på en träning innan. I galoppen hittade jag inte riktigt badollen så det blev inte riktigt så harmoniskt som det skulle kunna ha blivit. Tillslut fick jag ihop galoppen ordentligt ändå och då är det bara att flyta med, han är så härlig. Mot slutet av passet övade vi på övergångar. Jag har problem med att han spänner sig när vi går från trav till skritt. Nina trodde att jag sätter mig för tungt på honom i avsaktiningen när vi kommer i en större trav och det är det som gör att han spänner sig. När jag i stället rider lätt nästan hela tiden blir han mer avslappnad och stabilare i formen. Jag skall helt klart öva på det för jag tror att jag indirekt spänner mig också inför avsaktiningarna eftersom jag tror att han skall spänna sig... moment 22 alltså. Jag är oerhört nöjd med honom idag! :D

Efteråt red jag ut på Karin tillsammans med Elin på Lillebror. Hon sa att Lillebror var lite mattare än i helgen. Han har vilat någon dag sen han jobbades sist och det var färre hästar med nu, kanske det beror på det. Jag får känna lite på honom i morgon och se var jag tycker. Kanske jogga honom i vagn om inte min axel gör för ont. (Jag har felbelastat mig framför datorn på jobbet, tokknäppt att stillasittande skall göra att man får ont på det viset.)
Karin var pigg och väldigt på efter att jag hade övertygat henne om att allt inte var farligt. När man väl rider henne annat än rakt fram som när jag värmer henne eller i lopp så blir det tydligt hur lite skolad hon faktiskt är. Hon har ju ridits ganska mycket men jämfört med Lena är hon vinglig som bara den. Hon tar inte sidförande skänkel heller. Dessutom går det ju inte att tvinga henne till något med bra resultat så det är till att lirka hela tiden för att få henne dit man vill. Hon var ganska så stel, men det berodde dels på att hon spände sig mycket efter som hon inte är van att ridas ut.
Helt klart är att hon borde skrittas och mjukas upp mera. Det kommer dock att ta lite tid innan man får tillåtelse att mjuka upp henne bara. Hon är ju hästen som inte ens gick att berömma med en klapp på halsen till en början, för det tolererade hon inte. Det får bli ett projekt i sommar.

Jan har joggat och skrittat Leo i vagn de senaste dagarna för att han skall stärka sig ytterligare. Han menar att han behöver jogga i en ordentlig backe för att bli starkare i baken och orka bredda bättre. Dessutom skrittar han inte ordentligt utan han trippar mest. Detta är också ett projekt att ta tag i.

Lite fler timmar på dygnet vore något att uppfinna kanske?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0