Fredag... igen

I dag var Kusin Malin med ut och red. Hon fick rida Hisan, och jag tog en tur på Lena. Vi red vägen genom hoppeskogen.

Det var nog bra för gumman att inte ta en så ansträngade tur. Hoan var märkbart stelare i höger sida än före loppet. Ville inte böja sig alls åt det hållet utan protesterade vilt. Hon behöver nog mjukas upp igen med lite lugna lösgörande övningar. Jag funderar vidare på bakknän och backträning under tiden.

Hisan var lite tuffare mot kusin idag och sprang på snedden i galoppen och var tittig. Lite vårkänslor hade han nog men han brukar uppföra sig bättre med främlingar på ryggen. Nu har Kusin lite problem med balansen, så det kan ju var det också. Tilde brukade enkelt finta av henne när hon red. Jag begrep aldrig vad hästen gjorde som fick henne att flyga, jag var ju aldrig med när det hände. Hästarna är inte dumma, de skiljer på ryttarna. För mig var det helt andra problem med Tilde, hon var stor och tung att rida och hon tyckte i och för sig att hoppning var kul även om hon var dressyrstammad men jämfört med Hisan hade hon lite alls lika lätt för sig.

Karin har inte återhämtat sig väl efter sista starten. Det är möjligt att hon slog i knäet hårt i loppet även om hon inte är ett dugg svullen eller varm. Det är tur att det är gott om tid till nästa start så att blisterflaskan hinner komma fram...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0