Lille Lillebror

Idag körde vi Leo och Lillebror på banan. De skrittades 4 varv och så joggade vi 3. Träningen var mest för Leos del eftersom han sällan slappnar av alls. Lillebror var avspänd redan från början och kändes kanon. Skrittade med spänstiga steg och travade långsamt utan att varesig springa på eller tappa takten och börja passa. Vi väntar dock någon eller några veckor till innan han får gå fortare. Det gäller att inte gå för fort fram så att senskadorna går upp igen nu när han har blivit så här bra.
Han är så fin att köra när han inte pullar utan avslappnat bara rullar på.
Leo där emot slapnade av lite men så fort vi joggade så låg han på som bara den i stället. Min teori är att den lugna ridningen får hästarna att slappna av lättare. Lillebror har ju mest gått uppmjukande och skolande pass under sadel. Lena varvas ju mellan dressyr och snabbjobb och hon går ju att skritta framför vagn numera även om hon pullar som en gris även när hon skrittar. Förr skrittade hon inte ens utan taktade bara. Karin slappnar av när hon ridväms. (Man kan ju tolka det som ett mönster om man vill.) Leo har jag inte ridit på länge nu och han är helt klart stallets mest spända häst. Han är lixom inte riktigt där i huvudet när man jobbar honom, koncentrerar sig på allt annat. Lite läskigt är det om man kör inne på Jägers till exempel. Känslan jag får är att han inte riktigt litar på sin kusk eller ryttare. Jag hoppas att han blir bättre med tiden när han mognar mentalt.

Hisan vilade och spenderade kvällen med att försöka äta upp Lillebrors täcke... Jättekul kommer det bli att laga det sedan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0