Måndag igen...

Idag fick Hisan en välförtjänt vilodag. Att vila är ju iof inte hans favorit sysselsättning men det var en varm och härlig dag att spendera i hagen.

Lillebror debuterade i dressyrarbete efter lite uppvärming i bacarna på tippen. Han fick skritta på "ridbanan" (läs den grusade hagen) och fick böja sig, öka och minska volten. An fattade galoppen ganska direkt med han har ingen jättebalans och känns ganska vinglig så här på främmande mark. Han försökte och hajade nästan direkt även om hans långa tunga fick lite frispel och var både här och där men mest utanför mungiporna när han koncentrerade sig. ;)

Däreftervar det Lenas tur. Hon är ju bra mycket mer riden och fick ett tuffare jobb. Hon var dock med på noterna direkt idag och skrittade ut från gården i en mycket mer långsam och bärig skritt än hon brukar göra. Mjuk och fin kunde hon gå i långsam, långsam trav och samlade sig fint. Jag har tänkt att eftersom hon av sig själv alltid går i 190 knop så skall vi jobba på att hon skall ta det lugnt. Tvärt om lixom. Jag vet inte riktigt varför jag vill att hon skall göra tvärt om men det känns bra. (Nu har jag verkligen avslöjat mig. Jag har faktiskt ingen aning om hur man tränar travhäst...) Det finns en mer utvecklad tanke bakom faktiskt. När ridning verkar vara det damen föredrar för att hålla sig lugn så får man göra det så hållbart som möjligt. Med två knackiga framben så borde vikten läggas bakåt. Och skall man bära så får man inte springa på för fort för då funkar det inte att bära. Därav dressyrarbetet, om det för något bra med sig till sulkyloppen har jag nada aning om.
Tillbaka till passet. Lena samlade sig kanon hagen. Hon kunde öka och minska volten i både skritt och trav i bibehållen form. Jättenöjd med henne är jag. När hon ändå kändes så fin och lyhörd passade jag på att testa och se om hon kunde tänkas fatta galopp. (Här är jag ute på helt okänt territorium faktiskt.) Den svarta donnan fattade rätt galopp i båda varven och fick galoppera i ca 3 språng i vardera. Duktig var hon hur som.

I morgon vet vi om hon och syrran kommer med i Vaggeryds loppen. Vi har ingen given kusk heller, nervpirrande.

Karin är lite off och inte så taggad. Planen är att hon skall ridas lite i skogen in för starten för att se om hon piggnar till av lite miljöombyte. Hon tränar ju i princip på banan hela tiden.

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Jag vill oxå ha vikten bakåt på mina travhästar, Rumpmuskler kan aldrig bli fel :-)

2008-04-14 @ 20:33:36
URL: http://www.djurjouren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0