Måndagsövning på en lördag

I dag kom jag sent till stallet för att jag skulle inhandla blommor till balkongen. Jan var i full gång att jaga Lillebror och Leo. Båda sprang bra. Det visade sig att Leo hade sprungit i från båda sina bakskor så lite tid gick åt att spika på nya. Karin böjdes och vi kom fram till att hon reagerar ytterst lite på frambenen. Kan man blistra armbågar förresten?

Därefter åkte alla hästar upp på backen till gräset medan vi tvåbeningar drack kaffe.

Grundplanen var att skritta Lena och träna lite dressyr med Hisan så att han fick göra något inför morgondagen. Lena hade inte alls samma åsikter och ville absolut inte fångas. Hisan däremot kommer alltid fram i hagen för att bli klappad så han fick bli först.

Jag läste ett träningstips från min dressyrtränare Nina Bengtsson i sista Ridsport som jag tänkte pröva. Hon kallade det måndagsövning och den gick ut på att öka och minska volten i öppna och sluta eller skänkelvikning. Hisan fick öka och minska volten i den grusade hagen i alla gångarter och i båda varven efter uppvärming på tippen. Han gjorde bra i från sig och vi avslutade låg och rund på travbanan. Jag tror att det var en bra uppladdning dagen innan tävlingen.

Lena fick göra en måndagsövning light i skritt efteråt. Hon kändes mycket jämnare idag även om hon bitvis protesterar när man ber henne att jobba.

Dagen avslutades med stor persedelvård. Jag kan ju inte alltid komma till träningar och tävlingar med skitig häst och skitig utrustning. ;)

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Svårt att blistra armbågar men armbågar hänger aktivt ihop med knölarna på underhalsmusklen. Ta baksidan av en borste och gnugga hårt
och långsamt längs den knölen så släpper armbågarna..Fråga mig inte varför dock :-)

2008-04-26 @ 21:11:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0