Sitsträning

Åkte med Hisan till Oxie för att jag skulle bli "plågad" med sitsträning igen.
Jag känner mig alltid vilsen när vi sätter igång träningen för vi tränar alltid på saker som jag antagligen inte har tänkt på eller som jag gjort fel hela tiden. Jag känner ändå att jag lär mig massor men det är också mycket att smälta på en gång.
Idag jobbade vi med halter och övergångar med hjälp av sätet. Mycket lärorikt. Jag fick också öva på att sitta och styra bakbenen med sätet. Detta har jag inte tänkt på alls tidigare... mycket spänande. Jag har mycket att lära om sitsen. Det har aldrig varit något fokus på sitsen på ridskolan. Det är ju jättesynd för allt bli ju lättare om man kan inverka ordentligt redan från början. Det är verkligen med sitsen som jag skall jobba i första hand för att bli en bättre ryttare.
Hisan jobbade bra och blev nog väldigt trött mentalt av övningarna. Han riktigt somnade på stället när vi var klar. Han är så söt. :D I transporten somnade han på riktigt... han släpte inte ens bettet när jag tog av honom tränset utan stod och höll det i munnen länge.

I morgon tränar vi hoppning igen.

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Fast det låter ju dumt om vi skulle träna på saker du redan kan :-). Jag tittar ju på dig och tar upp det jag ser att du INTE kan. Det är väl det tränaren är till för :-)

2008-04-30 @ 14:07:38
Postat av: Ullis

Det är ju klart. Men jag slås av hur lite jag kan varje gång...

Tokigt är det att man inte lär sig att sitta bättre redan från början när det är genom sitsen som man komunicerar med hästen, juh.

2008-04-30 @ 17:44:33
Postat av: Djurjouren

Det är väl det som är ryttarens eviga dilema, ju mer man lär sig ju mindre förstår man att man kan :-)

2008-05-01 @ 00:36:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0