TILT

Just nu känns det bara som om jag skriver om lydnads problem... Här kommer lite till.

Åkte in till Bulltofta för att rida med Jenni och Berra inne på Jägers. Hisan var lite spänd till en början men det var han ju igår också och jag är ganska säker på att han har åkt på en släng av vårkänslor. När vi väl började trava slappnade han av och det var inga problem förrän vi kom in på Jägers område. Vi travade först på slingan upp mot stallarna. Lagom till när slingan går ihop så började det TILTA i Hisans lilla huvud. Det liksom står TILT i pannan på honom med stora bokstäver när detta händer. När väl stadium TILT inträffar går det oftast mer bakåt och åt sidorna, mest åt vänster faktiskt, än framåt. Jag brukar vänta ut honom för det är inte lönt att bråka, han är ändå inte kontaktbar i det läget. När han väl slutat TILTA funkar framåt bra igen. Vi red en runda på galoppbanan närmast den djupa travslingan. Här var det Berras tur att helt flippa i huvudet. Han skulle promt galoppera på vallen vid sidan av banan, absolut inte PÅ banan. Jenni fick slita mycket i honom för att få stopp och kunna styra honom på rätt plats. Hisan funkar bra utan några konstigheter så fort han för galoppera i alla fall. Vi hade bestämt att tatvå galopprundor så vi skrittade tillbaka på de små stigarna mellan travslingan. Sedan var det dax för TILT igen. Jag höll på att inte komma upp tillbaka där galoppbanan börjar för Hisan kunde tydligen bara gå bakåt. Sedan blev det en tur baklänges på den djupa travslingan också innan vi kom in på galoppslingan. De som var ute med sina travhästar skrattade åt oss när vi höll på. Japp, min häst är en sådan där fjantig gräshoppa, jajjamen. Så fort han fick galoppera var det lugnt igen. Nu betedde sig Berra ännu sämre så det blev inte mycket till galopp tyvärr. Lite taskigt att galoppera i från kompisen när han är så där uppe i varv. Nästa gång får jag nog dra en repa själv där inne om han skall få gå fort alls.Så kan det gå när man beger sig in till banan med två ex galoppörer minsann.

Innan jag begav mig till Malmö fick Lillebror en skritt tur i vagn hemma tillsammans med Leo. Han såg mycket piggare ut och det var han verkligen. Avslappnad i skritten men mycket fokuserad och när vi tillslut joggade litegrann var han super. Låg på och ville tafatt. Så fort han har travat blir han lätt lite hetstig och dår blir det lätt passgång. Det har blivit bättre med passandet men det är något som vi får jobba med rejält framöver. Han kommer antagligen att passa när vi kommer in till Jägers hur som.

Trimmade frisyrerna på damerna inför tisdagens start. ;)

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

För mig som har sett din stencoola gräshoppa så är det svårt att tro att det finns TILT i honom.
Men han kanske har varit i galoppträning på Jägers? Då är det lätt att TILTA när man kommer dit.

2008-04-20 @ 18:57:10
Postat av: Ullis

Oftast är han en ängel när jag åker iväg med honom. Men inne på Jägers kommer väl gamla demoner från när han var i träning fram. Han fick ju sluta för att han inte gick att lasta och ridas i boxarna på ett säkert sätt.
Så länge han får galoppera så TILTAR han inte utan det är när det skall gå långsammare... ;)
Vill man slippa TILT kan man ju enkelt undvika att ta sig till Jägers. Men det är ju kul att släppa på honom lite också. Det går sjukt fort... :D

2008-04-20 @ 19:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0