Träning av alla tre...

Jag har beslutat att dumpa mitt tredelade bett till Hisan för gott. I söndags när jag red med "hoppebettet" var han hur fin som helst. Mjuk, följsam och villig att jobba. Igår på det tredelade var det helt tvärt om. Spänd, ovillig och svårt att få honom att jobba. Det är väl bara att införskaffa ett tvådelat "dressyrbett" då. Annars är det ju bra underligt att han skall vara så besvärlig hemma och när jag åker iväg och tränar är han en ängel. Går kanon, samlar sig och uppför sig som den coolaste. Vårkänslor eller så är han lika uttråkad som jag. Eller ve och fasa, det kanske är jag som överför min sisestämning på honom så till den milda grad att han blir uttråkad bara därför.

I söndags red jag Lena. Jag blir ju som vanligt inte klok på henne. Hon kändes jättefin men bet sig tag i ena sidan på bettet. Jag ville prova ett vanligt bett för att se skillnaden och hon låg också på mycket mer. Igår red jag intervaller på tippen där hon fick ta i rejält uppför. Travbettet åkte på igen och det avr inte tillstymelse till att hon bet sig fast. Hon kändes kanon men blev lite mer och mer taggad efter varje intervall. Hon kändes lite bättre i karleden också. Jag hoppas på att magmedlet skall göra susen.

Lillebror fick också komma ut en sväng igår. Travade lite försiktigt och red över tippen och in en bit i Skrylleskogen. Jag måste öva styrning på honom. Han har ju inte alltid lust att gå där man vill och det blir ju lite problematiskt när man måste rida vissa bitar på trafikerade vägar. I största allmänhet är han bra mycket lättare att reglera i vagn än under sadel. Men det är nog bara en utbildningsfråga.

Usch nu är jag lite nervös inför loppet ikväll. Referat av loppet kommer senar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0