Uppladdning och sitsträning

Lagom till att det var dax att gå hem från jobbet började det givet vis att regna, typiskt.

Först blev det en genomkörare för Lena. 6 var i jogg på banan och sedan 3 snabba ruscher på 600m. Hon var avslappnad och fin. Det gick att jogga henne på lång tygel utan att hon ökade. Det är ett stort framsteg för damen. I sista ruschen flög Lena upp för backen på det sättet som bara hon kan springa, hon lixom svävar. Det var ett gott tecken inför nästa veckas start. Nu blir det ett stoppi uppsuttna aktiviteter för hennes del fram till starten. Det blir bara promenader vid hand för hennes del, det har ju funkat starterna innan.

Därefter tog jag Hisan med mig hem till Djurjouren i Oxie för sitsträning. Vi övade på att få mig att slappna av i bäckenet. Till en början kände jag mig som en trasdocka som inte alls kunde rida längre. Det är ju svårt att lära om när man har suttit på ett felaktigt sätt i en massa år. Viristerna och knäna har jag mycket dåligt med muskler i. Jag blev rejält trött där och det gjorde ont när jag försökte få benen till rätt läge.
Jag är nog överlag för mycket Charlie Chapplin med mina ben. Jag fick göra en övning som kunde liknas vid att släcka en fimp med foten för att vinkla benet i ett läge där foten var mer parallell med hästen och inte så mycket tå ut. Med hjälp av denna övningen kommer min skänkel att bli starkare när jag kan använda mig av lårmusklerna på ett mycket effektivare sätt. Att rida lätt mer fram och tillbaka än upp och ner (det är här man inte skall mosa paddan på bakvalvet tror jag...) visade Hisan tydligt att han föredrog. Den sista övningen "klappa katten" dom innebar att underskänkeln skulle följa med kroppen mera bakåt var den som jag hade absolut svårast för. Koordineringen fungerade inte alls och det kändes knas.
I galoppen fick jag tänka att jag satt på en blå badboll som snurrade mot hästens rörelseriktining. Det gjorde direkt att galoppen blev mera avspänd. Jag sitter ner dåligt på vänster skinka i galoppen det kan vara en förklaring till att Hisan ofta drar till höger när vi hoppar. Jag får helt enkelt se till att jag sitter ordentligt på badbollen med vänsterskinkan i fortsättningen.

Hängde ni med?
Det gör nog inte jag, inte i skriven text i alla fall. ;) Det är bara att öva på, så blir det nog bra tillslut.

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Shiiit, vad mkt information när man ser det nedskrivet sådär. Det är bra att skriva ner det, själv har jag alla lektion ernedskrivna så kan man gå tillbaka och bläddra i dem ibland när man saknar inspiration.

2008-04-17 @ 20:25:11
Postat av: Ullis

Jag tror ändå inte att jag fick med allt.
Min latinlärare tjatade hela tiden om att den informationen som rymms i närminnet är ungefär lika mycket som ett telefonnummer... typ.

2008-04-17 @ 20:52:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0