Vind under svansen

Lagom till att jag slutade jobba hade det mulnat på och börjat blåsa upp, sicken tur man har med vädret.

Lillebror tränades av Jan "à la Ludde" på travbanan tillsammans med Leo och Karin. Han var dock inte med på hela passet utan var bara med sista halvtimman. Tydligen var han med i 20 minuter igår också. Så är det när man delar på träningen. Koll på hälften ungefär... Planen var ju att han skulle hänga med på den träningen också till slut. Karin springer och joxar lite. Hon skall gå ett snabbt intervall jobb på söndag för att se var hon står inför kommande start.

Lena har vilat tre dagar efter sin senaste start. Hon är mindre gallig runt kotan än efter förra starten. I morgon skall hon gå en lugn tur för att jag skall känna av var hon står.

Hisan fick en tur i skogen. Han fick mycket vind under svansen idag när det blåste. Okoncentrerad som bara han kan vara. Inte förrän han har fått galoppera lite så börjar han kunna slappna av och börja jobba. Det fanns dessutom två lejon (läs två golden retrivrar) på skogsstigen. Ni skulle sett vilken snygg slidestopp han gjorde när han fick syn på dem. ;) "Hindret" från förra gången fanns kvar fast någon hade rivit det så det var bara hälften så högt. Det bekymrar ju i och för sig inte Hisan som hoppar allt som inte är i marknivå.
Tillbaka i stallet fick Hisan sig en ordentlig rykt så att jag inte behöver skämmas över att han är skitig på tävlingen i morgon. Det är 177 startande innan min klass i morgon... många startande betyder lång väntan, kul eller not.

På vägen hem från stallet kom det utlovade regnet, det luktade sommarregn. Det är ett tydligt täcken på att vi närmar oss sommaren i alla fall.

Stallet har delats upp i två läger efter att Jan har sagt sin mening om de andra hästarna. Jag håller med honom att det är för jävligt när man så tydlligt låter principer gå före hästens välbefinnade. Jag skulle önska att de kunde ta av sig skygglapparna och se med mer objektiva ögon på hur hästarna mår och rör sig. Den ena har så ont i alla fyra att den går långsamt, långsamt med näsan i backen utan gädje i ögonen. Den andras matte klagar ofta över dålig framåtbjudning på hästen men relaterar det inte till att hästen faktiskt är sulöm. Men jag är väl antagligen färgad av mitt sätt att se på saken. De har säkert mycket åsikter om min hantering och träning. Snälla säg till mig i tid om jag snöar in på ett allt för ohälsosamt synsätt på hästhållning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0