Dyrt klinik besök

Idag var ett besök uppe i Hbg inbokat för att utröna om det kunde vara något vetrinärt som låg bakom stoppen. Jag ville försäkra mig om att han inte hade ont innan jag gick vidare med andra lösningar.
Sagt och gjort, Hisan packades in i släpet och det bar iväg i morse. Vetrinär Anders Rickard som är vänn med Jan och lite av vår "stallvetrinär" skulle kolla på honom. Det känns bra att åka upp där för han har mycket koll på alla hästarna i stallet både alla Jans och min. Nämner jag något om travarna till exempel har han nästan alltid sett sista loppet och kan kommentera hästens prestation.
Han böjde, visiterade och palperade. Vi logerade både på volten och ute på asfalten, och någon orenhe fanns inte att skåda någonstanns. Han kommenterade att han sällan hade sett en häst som var så spänstig vid logering på asfalt... Detta var ju mycket possitivt. Det enda han kunde säga var att han var varm i hovarna fram men hade inte någon puls. Var var lite bromsig på löpargången och på volten men inget allarmerande. Jag berättade om skillande mellan träning och tävling och att han ogillade att vara kraftigt broddad. Anders trodde att han möjligtvis hade varit lite skenbensöm och därför ogärna hoppade på gräs, i år har det ju dessutom varit mycket tort i marken och medfört hårdare banor. Han ordinerade vila i 4 veckor och igångsättning med metacam. Visst, sa jag, vila hade jag ju funderat på oavsett. Metacamen skall se till att han inte skulle känna något i benhinnorna när ansträningen ökade.
Vidare fick jag ett tips om ett par greppskor som jag kan testa till nästa graäsessång. De heter St Croix Eventer som skall ge ett visst grepp utan brodd. Det är en ridhästsko som är falsad och lite "spetsig" och specialdesignad för att ge grepp till fälttävlanshästar. Mustard tillverkar dessa så det är väl bara att fråga hovslagaren om han kan fixa sådana eller om jag skall köpa själv. Undrar bara vilken storlek han har nu... travskor har ju helt andra nummer ju...
Det är nog som så att Djurjouren hade rätt i sitt antagande att det är lite "information overload" i Hisans lilla huvud men det skall för hoppningsvis vilan råda bot på. Han och Lillebror släpptes i en hage nu i eftermiddags. Vilan kommer att bli minst 2 veckor och hellst 4 men det får Hisan själv bestämma. Står han vid grinden och väver om två veckor så sätts han igång redan då.

På vägen hem fick Ullis ett rejält hjärnsläpp och tyckte att hon skulle hem fort. Polisen var inte riktigt av samma åsikt och det kostade 2400kr. Dessutom fick jag böter för att däckhandlare Jans släp fortfarande hade dubbade däck... ytterligare 500kr men här fick jag mängdrabatt på min brottslighet och det blev nedskrivet till 250kr. Summan av hela kalaset... 1200kr i klinikavgift + 2400kr i fortkörningsböter + 250kr för felaktiga däck = det är dyrt att vara hästägare och glömma hjärnan hemma... roligt roligt, not. Vissa saker skall man tydligen lära sig den hårda vägen. Nu kommer jag att vara ytterst laglig framöver i vart fall.

Efter släpp av hästarna i hagen red jag 6 långsamma varv på banan på Lena i galoppsadeln. Skall inte benen orka ett lopp efter detta så kommer jag nog aldrig att orka. Hon kändes fin men var mycket irriterad av flugor, det var inte lätt att sitta upp på henne kan jag tala om. Hon travar rent och blir piggare och piggare efter varje varv. Planen är nu att träna så mycket det går inför sista starten. Vetrinären tycker inte att det ser ut som om hon haltar innan hon slänger sig i galopp i loppen utan att det är när mjölksyran kommer. Det kan mycket väl vara så... probelmet är ju bara om det inte går att träna och starta samtidigt... Detta är vårt sista försök att få henne att prestera på banan i alla fall. Hon är "färdigbehandlad" som vetrinären sa. Går inte detta så hoppas jag fortfarande på avel... någon som vill vara delägare i ett föl kanske? Vad sägs om denna kombon?

Kommentarer
Postat av: Jessica

oj då...ja, det var inte roligt att bli av med alla de där pengarna=S

Men jag hoppas att Hisans vila hjälper (och att han vill vila!!)

2008-08-08 @ 17:12:32
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0