Intet nytt under solen

Dessa dagar när Hisan vilar händer det inte mycket på hästfronten. Jag åker ut och matar och fixar och är oftast hemma igen på under en timme. På ett sätt är det skönt att hinna med annat men det är ganska tråkigt också. Lena har ju också vilat så det har blivit dubbelt hästfritt denna veckan.
Vad som har blivit ännu tydligare för mig är att det faktiskt är träning och tävling som är den drivande motivationen för mig. Jag älskar hästar men att bara ha ett jättegosedjur i en hage är inte riktigt min melodi. I så fall skulle jag nog satsa på att köpa en ny kanin faktiskt. Jag saknar faktiskt Smillo väldigt mycket hemma på tal om kanin, det är ganska tomt väldigt ofta. Kanske det är en bidragande orsak till att jag är hemma så lite, fast jag har inte tänkt på det på det viset tidigare. Det är på sätt och vis skönt att vara utan smådjur också men det berikar massor...
Denna veckan jar det ju som tur är varit massor av häst på TV och i går satt jag och tittade på Rolf-Göran Bengtssons bragd när han tog OS silver i Hong Kong. Det är underbart roligt att en Svensk/Skåning/Södra Sandby-bo/"nästan granne till Jans gård" har kunnat prestera något sådant. Hejja Roffe!!! (skall sägas med skånsk-tysk brytning!) ;)

Fredrik var ute i stallet i förrgår och klapapde lite på hästarna. Leo tyckte att det var kul med en ny tvåbening som hälsade på i hagen och roade sig med att slemma ner Fredriks jacka... he he. Jag tycker att det är roligt när han följer med ut. Kanske det går att övertyga honom om att hanskall med ut på en körtur... man kan ju sitta två i den gula vagnen...

Igår tog vi ut Lena på en liten tur i vagn. Jan körde först 4 varv i trav på banan. Det är nog den första gången sedan jag började med henne som hon har gått ut ur stallet lugnt med vagn. Inget sparkande och mycket lite hets. Hon såg lugnare ut än tidigare även om Jan sa att hon pullade. Jag skrittade henne två varv efteråt... och hon var väldigt avslappnad för att vara hon. Jag gjorde några igångsättningar och avbrott och fick en mjuk kontakt i munnen. Vi skall nog försöka köra henne lite mera i och med att det borde slita lite mindre på henne än ridningen. Långsamkörning hemma och snabbjobb inne på Jägers, det är säkrare att köra henne där när hon inte kan fastna i stolpar eller så om hon får spunk. Jag kan tänka mig att köra henne långsamt men snabbt kommer jag nog aldrig att våga... om hon slappnar av så fint som hon gjorde igår så kan det blir bra. Jag skall försöka modifiera min pulsmätare också så att jag kan använda den om jag sitter bakom i vagnen.

Nu tar jag hästledigt igen över helgen och när jag kommer tillbaka skall Hisan sättas igång igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0