Samanfattning 4 dagar

Hoppsan nu känns det som om jag inte har hängt med alls här på bloggen... jag har både min förkylning att skylla på och att mitt internet faktiskt har varit ur funktion.

I torsdags blev det ett kort pass i padocken. Gramanen åkte på eftersom jag kände mig sliten. Hisan jobbade bra äen om det var lite spänt till en början. Jag fokuserade mest på att rida fram för skänkeln. Jag försöker att inte sitta och nöta på honom när jag rider men jag märker att det oftast behövs ett antal påminnelser inna han tar skänkeln och går fram i stället för att gå emot och sparka mot min hjälp. Det är dock inte protester på samma vis som när han hade låsningen i bogen utan nu verkar det mer vara tjurighet. Det släpper ganska fort.

Fredag efter att ha fått jobba över för att få allt i ordning inför min julledighet blev det vila för Hisan och endast en grundlig rykt innan jag begav mig hem ör en välbehövlig vila. Förkylingen har tagit ett nytt tag om mig och jag var rätt sliten sådär på fredagskvällen.

I lördags red Jessica på en lång tur vilket jag tror uppskattades av Hisan, jag rider ut aldeles för lite... det skall bli bättring på det planet nu under ledigheten när jag kan vara ute i stallet i dagsljus. Vad som var mindre bra var att Hisan fick gå med Hardy i en annan hage eftersom en ny ponny hade kommit till stallet. Utanför hagen växte det en gammal ek och givetis hade Hisan och Hardy kalasat på en massa ekollon... De verkar dock inte ha satt i sig sådana mängder att de har tagit skada men det är ju inte bra att det finns sådana i hagen. Själv spenderade jag min lördag i Köpenhamn med Cattis. Vi hade det trevligt med god mat och en massa att uppdatera varandra om (tjejsnack helt enkelt) och jag lyckades givetvis göra av med en massa pengar på shopping... jag unnar mig det allt för sällan... annat var det när jag bodde i Italien och hade 2 miljoner Lire att göra av med varje månad... *drömmer mig tillbaka*
Jessica kom hit en sväng på kvällen i stormen och drack glögg. Det är kul att ses i bland utan hästarna också.

Idag började tidigt med morgonfodring i stallet. Jag red ett litet pass i padocken i gryningen innan utsläppet enbart för att jag skulle slippa ta in en lerig häst lite senare och behöva befria honom från kopiösa mänder lera innan jag ens skulle kunna rida. Hisan skötte sig bra idag också en han gick emot skänkelntill en början idag också. Han fösöker hitta sätt att komma undan jobb och det gäller att hålla tungan rätt i mun för att hålla ordning på bogarna som han föröker sticka ut och komma undan med.
Därefter var det hop släpp med den nya ponnyn... Hisan slog nog alla rekord gånger man kan rulla sig. Synd att jag inte har bildbevis på hyr han såg ut efteråt men jag kan säga att jag var nöjd med mitt val att ha ridit innan.

Jag hann med att åka in till Jägers en sväng idag också för att gå med den lilla. Han var lite spänd idag, och att de hade släppt ett gäng ponnyer i padocken som de satte fart på hjälpte ju inte till kan man säga. Jag förökte mig desutom på att longera honom (tömkörning på volt). Man kan samanfatt resultatet såhär: vanster varv, gick helt ok och det kommer att fungera bra där. Höger varv var ren katastrof... "Volta" sa den lille... "nu går starten" och så sprang han iväg. Det kommer att ta ett litet tag innan han lär sig att gå lugnt i detta varvet...
I morgon skall jag in på Jägers igen och ta en dust med Sir Remington och gramanen.

Nu i eftemiddag kom Jan förbi på fika och hade med sig en julklapp. Jag är glad att han hörde av sig, det trodde jag faktiskt inte att han skulle göra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0