Söndag och massor att göra

Efter att årets graninköp hade genomförts åkte jag till Jägersro.
Lillhingsten skulle få en omgång och en ny häst skulle ridas.
Lillhingsten har verkligen utvecklats. Nu verkar han ha nått en ny mognadsfas. Han har i stället för att vara spänd och motsträvig gått och blivit mer cool och avslappnad. Redan från borjan skrittade han ivåg med långa avslappnade steg. Han svarade fint och fick ännumer driv i steget när jag bad om det. Det negativa denna gången var möjligtvis att han försökte slingra sig i från att jobba mer än tidigare. Dessutom märktes det tydligt att han är mer ovillig att ställa sig åt höger och han vill gärna att jag går snett bakom honom på vänster sida. Detta får vi jobba vidare på.

Däreter var det dax att testa att rida stallets nykomling. En 5årig hingst som redan har tjänat en hel del pengar. Hingsten var redan riden tidigare.
Jag blev väldigt imponerad av denna häst, ett sådant underbart psyke, lite som en stor nallebjörn. Jag bekantade mig lite med honom i boxen och det första han gjorde var att sticka huvudet i min famn och be om att bli kliad bakom örornen. När det kom till ridningen var han väldigt snäll och stannade bara när han inte begrep vad jag ville. Han måste nog mest ha varit riden rakt fram för han tog inte skänklarna och det var mer körning från ryggen som gällde, men det skall vi nog kunna fixa till. Målet med denna hästen är att förbättra hans skritt. Han blir lätt hög och spänd i nacken, typ som om han har käk och så tar han inte för sig i skritten utan snarare vinglar med bakdelen. Jag har inte så lång tid på mig med honom då tränaren planerar att starta honom i Frankrike nu i vår men lite skall vi nog kunna få ordning på tills dess. Till nästa gång skall en mer ändamålsenlig sadel med och så kommer gramantygeln att användas.

Därefter åkte jag ut till Hisan. Eftersom han fick gå så pass mycket igår blev det en lugn tur i skritt på lång tygel för hans del. Jag tog sällskap med en av islandsryttarna som visade mig en ny rolig ridväg. Tydligen skall det även finnas lite hinder i en av skogspartierna längs denna vägen... spännande. Hisan visade inga tecken på trötthet utan var snarare åt det piggare hållet under hela ritten.

Jag borde ha lasttränat med Hisan men orken till det fanns inte. Jag är inte helt frisk från min eländiga förkylning än heller. Får de om jag hinner träna innan onsdag då det blir hoppträning på Flyinge igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0