Boot camp dag 2

Idag var det Leos tur att gå fort. Jag har inte kört honom på länge så det var kul. Jag har över huvudtaget kört honom väldigt sparsamt efter att han tvärvände med mig inne på Jägers. Men hemma är inte samma sak, där vet han vad som skall göras.
Han utvecklas hela tiden den lille. I långsam trav till en början stoppade han ut baken lite till vänster sin gamla vana trogen men när han fick öka visade han att han hade lärt sig att bredda ordentligt. Han tar i nu på ett helt annat sätt när travet stämmer bättre. Han gick iof lugnt idag mestadels i 30 fart. En intervall blev dock 20 fast den skulle ha blivit 25... orutinerad kusk kallas det tror jag. Och oj vad han tog i i första svängen hela tiden, han öppnade snabbt i varje intervall... Otrolig förbättring måste jag säga. Vi hoppas på start för honom i Danmark den 1:e.

På eftermiddagen kom Jessica för att ta en tur med mig i skogen. Jag skulle rida Berra igen. Han var inte riktigt på humör och tyckte nog att det hade varit jobbigt igår. Han skulle inte på några villkor gångas utan drog förbi mig flera rundor i galopp så att jag basolut inte kunde fånga honom. Han och hagpolaren sprang järnet och hoppade både diken i hagen medan jag försökte komma nära. Jag gorde inte så många försök utan satte mig helt sonika mitt i hagen. Efte en liten stund blev de nyfikna och där efter kunde Berra låta sig fångas. Han fick mycket beröm och uppmuntran av mig sedan för att han skulle komma på bättre tankar än att tycka att jag betyder endast hårt arbete. När vi red ut var han mycket lättare och mindre motsträvig än igår. Han kom yfsat snabbt till jobb så gårdagens slit var mödan värt. Dock fick han gå lite mindre intensivt idag i och med att det var uteritt. Jag hade till en början svårt att få honom att fatta vänster galopp, höger var förstahands val. Vi red genom hoppeskogen så det blev lite bus och kul också. Jag är mycket nöjd med Berras prestationer denna helg måste jag säga.
Hisan var märkbart störd av insekterna när Jessica red. Han tycker inte om dem och visar det tydligt med yviga gester hela tiden. Han skötte sig ändå väl förtom att han gick upp lite väl mycket i rumpan på Berra vilket resulterade i en tappad baksko mot slutet av ritten. Smidigt att gå i rumpa och bli av med insekter.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Kan det ha varit Hisan som trampade av skon?? :/

2008-07-21 @ 18:06:11
URL: http://christerdotters.blogg.se/
Postat av: Ullis

Jag tror nog att det. Jenni skall försöka få på den i morgon med hjälp av sin hovslagare så det är ingen fara. Men det kan lätt bli så att de trampar av framförvarande hästs sko när de går så nära varandra.

2008-07-21 @ 20:32:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0