Träning på Jägers

Idag åkte vi in med 3 hästar till Jägers för att köra jobb full distans på stora banan.
Först ut var Karin och Leo som skulle gå rejält fort. Leo skulle testas på riktigt, han har ju gått 16 hemma i något intervall. Väl inne var det någon som blev rejält kokt, jag säger inte vem..., på att vi inte kollade Leos skor ordentligt innan vi lastade. (Och det är ju rätt att det är smartare att kolla innan så att man inte står där utan sko när det gäller och man har släpat in hästarna dit.) Höger framsko var rejält sne och hade böjt sig in över strålen. Vi bad Annette som också var på väg in att ta med någon passade sko om hon hade, men samma någon ville sedan inte vänta. Den snea och vinda skon åkte av efter att vi hade lånat tång av Conny Lindblad. Jag föreslog att vi skulle värma och vänta på Annette med ny sko men det förslaget gillades inte riktigt. Vi skulle köra och se hur det gick... och gick gjorde det.
Efter 4 makliga bakvarv vände vi till och syskonen spurtade iväg på en 16-tid de första 1000 metrarna. Jag fick ta ganska mycket i Karin som var rejält taggad, det är ju ett tag sedan hon var inne på banan sist. När vi kom in på upploppet var Leo trött men de sprang ändå full distans på 17,6.
Det är inte så dåligt för Leo med den balansen på framfötterna. Han börjar få ordning på sina långa styltor till ben nu den "lilla".
Karin gjorde en fin prestation i andraspår hela vägen och med krafter kvar, jag smackade tyst på henne på upploppet och hon svarde direkt. Hon är verkligen kul att köra, underbart känslig, fin och framför allt mycket reglerbar. Dock "blåser" hon ganska mycket efter jobb men nu äter av det där hösilaget som vi har med avelsvärden som har gjort att hon helt har stannat på upploppet i ett par lopp tidigare i år. Det kan vara förklaringen.
Därefter var det Lillebrors tur. Först gick han 5 bakvarv medan Annette var ute och körde sin Knodden tillsammans med Wannabe som blev värmd under sadel. Jag åkte in i stallet och vi körde ut igen med Lillebror och Wannabe. Målet var att köra full distans på 25 men det blev 28,5. Lillebror gjorde ett bra jobb, jag är övertygad om att han kan mera när det gäller. Vad som var extra possitivt var att han sprang rakt i vagnen hela tiden utan att dra innåt. Jag behövde inte lägga till sidostången en ända gång. Han var trött in på upploppet men det var länge sedan han gick ett sådant här jobb. Vi tränar vidare och hoppas på ett kval inom en icke allt för avlägsen framtid.

Jag red Hisan när vi kommit hem. Han har haft Back on Track på sig sedan igår och de är grymma. Svullnaden var i nästan helt nere när jag tog av dem. Jag red ett jobb på travbanan där jag försökte att tänka på min blick hela tiden och att pressa ryggraden bakåt som jag fick lära mig igår. Jag red i alla gångarter och jag tyckte att han svarade fint. Jag gjorde mitt bästa för att inte kontrollera eventuell nackkrökning utan bara att få honom att tänka framåt och komma till handen. Efter jobbet såg man nästan inget alls av svullanden så jag slängde på Back on Track igen och bestämde mig för att ändå åka till tävlingen i morgon. Hälta har han ju inte visat alls så jag hoppas att det inte skall störa honom i hoppningen. Vi skall ju dessutom gå igenom vetrinärbesiktning först innan vi får starta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0