Bah

Började med ett dressyrpass på Hisan. Han var kanonfin faktiskt. Hoppade till lite för en fasan men var i övrigt väldigt koncentrerad och mycket stabil i formen. Passet blev dock inte så långt för mina muskler gav upp aldeles. Man kan ju undra om jag någonsin har "ridit på riktigt" innan eftersom jag inte orkar något alls nu... Vad jag fortfarande inte lyckas med alls på travbanan är avsaktingar från galopp till skritt utan att få en massa travsteg emellan. På ridbana funkar det bättre. Skulle kunna tro att det beror på att det är just på banan som jag är och att jag inte orkar hålla om honom ordentligt i avbrottet.

Sedan red jag ut på Lena med mycket trötta ben. Red bort till hundstigen för att sedan ta häststigen tillbaka. Travade lite mer än tidigare och hon var fin. Lät henne skritta på lång tygel på hundstigen för att hon skulle tänka själv på var hon satte fötterna. På väg tillbaka på häststigen som vid detta laget var nästan helt igenväxt så blev det läskigt sa Lena. Växtligheten gick henne ända upp till magen och det är lite omväxlande mjukt och hårt underlag där. För att komma tillbaka ut på vägen fick hon dessutom passera när arbetarbaracker. Vansinnigt läskigt var det. När jag sedan skulle trava på hemvägen slog det totalslint. (Jag undrar vad jag utstrålar just nu... Hisan flippade igår och idag Lena...) Lilla Lena hade helt plötsligt 8 ben och låg på något enorm och sprang omväxlande i pass och i trav för att sedan explodera i galopp. När jag sedan fick henne att slappna av var traven klockren och jättefin. Problemet med Lena är att det lite någonsinn går att begripa om hon gör detta för att jag hade trissat upp henne lite och att hon faktiskt inte har gjort så mycket de senaste veckorna och fortfarande går på full ranson mat eller om hon har ont i sitt framben. Reaktionen kan vara antingen eller. Synd att de inte kan berätta hur de mår...

Bilderna tagna av fotograf från senaste tävlingen kom idag... Riktigt fina var de, snygga färger och bra kvallité. Och så är det ju en fin häst med också... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0