Sommarväme och ledighet

Denna helgen har verkligen haft kanonväder. Givetvis hade jag inte smörjt in mig ordentligt och det betyder brända armar och ben.

Söndagen startades med skritt på Lillebror. Jag såg till att ta det mycket lunt vid uppsittningen och väntade ut honom ordentligt. För en gång skull skrittade vi ut ur stallet i lugn och ro. Inte full fart ut i passgång. Mycket jobb kvar där men ett steg i rättriktning. Skrittade sedan en lite runda på tippen. Jag ville känna hur han var. Jansa att han hängde lite på en töm sist men att han också hade tungan över bettet. Han kändes pigg och spänstig så det var nog mest hans långa tunga som spökade.

Sedan var det dax för en tur på Lena. Vi red till Skrylleskogen och hon var mjuk och fin. Det krävs mycket ridning för att få henne dit man vill och jag är oftast helt slut efteråt. Hon försöker ju men det är mycket rumpa som skall samlas ihop under en kropp i nerförsbacke så det är inte lätt.

Till sist red jag Hisan på volten. Hade lagt en bom mitt på volten och övade avstånd. Jag suger på att se distanser så det är verkligen nyttigt för mig. Till slut kunde vi komma rätt ett par gånger på raken.

Slutligen bega vi oss till Malmö med släpet för att hämta Jenni och Berra. Vi var beredda på det värsta, har ju varit med och lastat honom otaliga gånger. Hade med diverse specialgrimor och annan utrustning som kanske skulle komma till användning. Vi började med att backa till mot stallet och efter en stilla backning var Berra i släpet. Helt otroligt faktiskt. Det blev mer dramtiskt att lasta ur faktiskt då han mer eller mindre satte sig på bommen och sprattlade med bakbenen.


Måndag bjöd på ännu bättre väder. Tyvärr var min dressyrträning på Farstorp inställd så efter lite ändringar i schemat så började vi med travarna i stället. Efter stormockning i stallet så körde Jan och jag Lillbror och Karin. Jag körde Karin igen. Förra gången var hon glad idag var hon förbannad. Sinnestämningen ha inte så stor betydelse på resultatet men det är stor skillnad. Hon laddade inför varje intervall och for i väg i rent ursinne. Lite nöjdare blev hon när hon fick springa 20-tider och efter passet var hon på betydligt bättre humör.

Därefter var det Lenas tur. Jag provade ny betsling med en tygel i spärrgrimman utöver hennes vaniga bett. Hon var lugn på den betslingen (det kan också bero på att hon var själv) men lik väl verkar det ibland inte spela någon roll vad hon har i munnen. Vill hon springa så gör hon det oavsett. Ett springryck ledde till en galopp i fösta svängen eftersom damen behaade springa snabbare än saken på hennes rygg ville. I övrigt sprang hon 25-tider och dessutom flög hon idag. Någon gång under passet ställde hon båda sina bakskor på ågot undangömt ställe. Det gick inte att hitta dem. Det måste bero på att skopåspikare Ulrika hade varit framme, kanske var de inte bekväma nog. Värmen tog hårt på henne, hon flåsade mycket mer än Karin efteråt.

Hisan har kommit sist denna veckan och så även idag. Först fick han vara barnvakt när en av sommargästena skulle rida en liten tur på sin ungponny. Hisan var trygg och ett bra moraliskt stöd. Där efter red jag lite på banan och avslutade med en snabbare galopp. Han är fin nu.

Alla hästarna avmaskades med Cydektin eftersom vi misstänker att Leo har haft bandmask.

Nu tar jag hästledigt  i en vecka och vilar upp mig i Rom.

Arrividerci a tutti!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0