Sprattelpelle

Hoppträning igen och vi skulle iväg i "fel" transport. Lite nervös var jag för att vi inte skulle komma hem eftersom jag inte hade någon medhjälpare. I den vanliga kärran är ju det aldrig ett problem, men jag har det färskt på näthinnan hur Hisan tydligt har visat sitt missnöje med vissa släpar. Hemma kunde ju Jan hjälpa till så det var ju lugnt.

Iväg kom vi utan bekymmer men kärran var bra läskig att backa ur... Vid sadlingen och när vi skrittade ner mot banan var Hisan lugnet själv. Under framridningen var han nästan loj. Jag ökade och minskade galoppen under framridningen för att verkligen se till att han var vaken.
Det var inte Piia som höll i träningen idag utan Fredrik Jönsson, hennes sambo. Vi började med travbommar och hoppade sedan en liten studs i galopp. Inga konstigheter, möjligtvis var han lite väl snabb på att rinna igenom studsen. Efter det hoppade vi flera linjer med skarpa "vända-tillbaka-svängar", hela tiden skötte han sig bra och var balanserad och hoppade upp sig kanon.
När vi sedan som avslutning skulle hoppa en liten bara for fan i Hisan tror jag. Han drog iväg på flera ställen och bara kastade sig över hindren. När vi sedan kom till den avslutande trekombinationen med ett galoppsprång mellan varje blev det en studs... Han är i vart fall INTE tveksam på hinder längre, om jag skall säga något possitivt. ;) Jag bad om ett galoppombyte på banan och fick en serie brall med byte till svar. Inga av hindren var högre än 1 meter denna gången, kanske spelade det också in, latjolajban-hinder, typ.
Hoppas nu att han lugnar ner sig till helgens tävlingar... ingen vila dessförinnan till herr'n tror jag bestämt.
Fredrik tyckte också att jag ska räta upp mig och en liten bit på vägen har jag nog kommit med jag kommer att få jobba med det där överlivet/rumpan...

Efter träningen knatade en viss genomsvettig herre in i transporten själv som om han inte hade gjort annat och jag kunde stänga de otroligt bökiga bommarna bakom honom i lugn och ro. Han är för go ibland. :D För de som har sett honom som svårlastad och sedan som svårare i "fel transport" skulle inte tro att det gick så enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0