Ytterskänkel

Hovslagaren hade varit ute på morgonen och skott. Mindre än 8 timmar senare hade vänster framsko tappats. Illa var det. Gammal sko lades på tillfälligt och hovis får komma ut igen för att fixa till det. Ingen direkt åverkan på hoven... sömmarna hade dragits ut ur hålen så fint så. Jag hittade sedan skon rak och fin med alla söm kvar i hagen.

Det var dax för sitsträning igen. Djurjouren kom till stallet som omväxling. Transporten skall lagas denna veckan så jag kan inte åka som vanligt. Vi höll till i hagen på tippen och började med att prata om raktiktning men det slutande med att vi övade min ytterskänkel. För raktiktning behövs två ytterskänklar, jag har väl bara haft "fladderskänklar" innan och Hisan ålar fram när vi försöker gå rakt.
Shit vad det är jobbigt att få kroppen att lyda, och att inte tappa alla andra saker som man har lärt sig innan när man fokuserar på något nytt. Mina händer till exempel blir jättefladdriga så fort jag försöker fokuser på någon annan kroppsdel, mycket frustrerande.

Vi koncentrerade oss på ytterskänkelns placering, att överskänkeln skall ligga platt mot sadeln och att insidan av låret skall vara det som står för inverkan. Underskänkeln skulle sträva bakåt med fotbladet parallellt med hästen. Ytter rumphalva skulle sträva in mot tränaren i mitten av volten. Sjukt jobbigt var det. Höger ben som i mitt fall är starkare fann sig snabbt i sin nya placering men vänsterbenet... det skall vi inte prata om. Så fort jag viklade fotbladet tappade jag rumpan och så vidare... mitt ben lydde mig inte. De få stunder som allt fungerade blev Hisan mycket bärig och fin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0