Påsklov - eller mer häst än vanligt.

Hade tidigare bestämt mig för att bara göra saker med Hisan som är roliga på påsken. Nu har jag väl inte frågat honom om han verkligen gillar att åka transport kors och tvärs i Skåne, men tanken var att jag skulle erbjuda honom en omväxling mot de vanliga uteritterna själva i skogen eller nötandet på travbanan. Han har verkat hyfsat uttråkad på sistonne. Sagt och gjort.
Långfredag var vi i Södra Sallerup och matte blev drillad i sitsträning. Hisan fick bara skritta medan matte jobbade desto mera. Aj aj vilken träningsvärk jag fick efteråt. Det är jobbigt att skritta.
Påskafton stannade vi hemma och red den vanliga och hyfsat tråkiga Billebärsrundan. Hisan var dock possitivare än på länge och jobbade bra och kändes glad. Det blev mycket start och stopp i galoppen under turen för att inte skrämma påsklovsvandrarna allt för mycket.
Påskdagen packades Hisan på nytt in i finkan och det bar av hem till kusin som bor vid Vombs strand. Det var härligt att rida i nya omgivningar även om underlaget var i lerigaste laget och ridturen inte bjöd på så mycket annat än skritt. Kusin har konverterat till vildhästmetoden och hon verkar tyvärr nyfrälst. Hästen hennes fungerar bra med boot trots att han är fullblod men jag har snarare blivit mer övertygad om att det inte är rätt väg att gå om man vill nyttja sin häst fullt ut till ridning och tävling. Under vår tur i skogen trampade kusinens häst av sig bootsen 3ggr. Mina järnskor satt bra och jag hade inga som helst problem, tänka sig.
Annandag påsk blev det Malmö igen och ridtur tillsammans med Gamla medryttarhästen Berra. Det är alltid kul att återse honom. Han är en häst som har satt sina spår i mitt hjärta. Det var bestämt att vi skulle rida till Jägersro eftersom Berra skulle ha uppfört sig otroligt illa där med sin nuvarande medryttare. Jag var helt säker på att det satt i ryttaren och inte i hästen. Jag hade rätt. Nog för att galoppbanorna där inne väcker minnen till liv hos hästar som har stått där inne i träning men Berras uppförande var inte värre än Hisans. Lite taggade blev de av att komma in där, de vet ju vad som gäller. Efter att ha galopperat en sväng på den raka gaoppbanan red vi hemåt igen. Berra har inte lika bra kondition som Hisan och det skall vara roligt för dem att hitta på sådana saker inte döjobbigt.

I morgon väntar en vilodag för Hisan då Lena skall starta på Jägers. Det är väl tveksamt om det kommer att gå bra. Hon var märkbart störd av sin karled efter montéjobbet i onsdags men i fredags var hon ok igen. Hoppas att hon stårpå benen och att kusken kör i ryggar så kanske kanske det kan gå vägen. Det nya bettet har fungerat kanon i ridningen, Hon kommer att ha samma betsling i loppet denna gången, hoppas att det fungerar bra. Vi har inte testat, hon körs ju inte hemma. Skulle det gå rent åt skogen så får reservplanen med betäckning förverkligas.

Lillebror tränar på lite försiktigt. Jag har börjat att försöka få honom att skritta långsamt ner för tippen som jag fick tips av Djurjouren på Buke om men han har helt andra tankar om vilken hastighet som skall användas i nedförsbackar. Han blev bra vrång och reste sig i protest. Till slut kom vi ner lite snabbare än jag hade tänkt men långsammare än vad han ville. Nästa gång skall vi göra bättre. Jag har även kört honom på banan hemma. Han är pigg som bara den och travar kanon, vi skyndar långsamt. Hoppas nu bara att han håller och att vi kan starta honom senare i år.

Senare i veckan är det tänkt att Hisan skall få sina tänder kollade och årets influsensavaccinations spruta. Tyvärr har jag lyckats med att dubbelboka vetrinären med montéträningen med Karin på onsdag inför vår kommande start den 1 april.  Problem är till för at lösas heter det och det är vad som skall göras i morgon. Det skall anmälas till det loppet onsdag morgon, jag håller tummarna för bra spår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0