Veterinär och spår 8 med 40 meters anlopp.

Idag var det dax för årlig vaccination av Hisan plus tandkoll. Han blev drågad och fick tänderna kollade. Mycket bättre än förra året men han har en vargtand som ligger under slemhinnan. Det verkar inte som den irriterar honom men det är bra att komma ihåg den i fall han börjar få problem med den i framtiden.
Hämska mate passade på att trimma öronhåret medan Hisan var groggy och inte gjorde motstånd.

 

Montéträning inför tisdagenslopp med Karin. Upplägget blev inte jättebra ur min synvinkel. För att hinna med träningen efter jobb och vetrinär värmde Jan dem hemma på banan. Så långt var det ingen fara men det är väldigt lätt att stressa fröken och det lyckades jag tyvärr med innan loppet.
För att öva på nästa veckas spår fick jag en egen volt 40 meter bakom de andra, det tyckte inte fröken om så hon blev bra vrång och svårvoltad. Till sista starten och loppet fick jag sällskap av nummer två som straffkommenderades till min volt och med dennes sällskap blev Karin som vanligt igen.
Det som var bra med denna träning var att jag upptäckte att det nog är en dålig idé att rida med 500g sadeln i loppet. Jag har låtit bli att rida i den på ett tag av bekvämlighets skäl. Det straffar sig nu, för jag var rejält vinglig. Galoppen vi fick i loppet får jag nog ta på mig just därför. Jag kommer därför att väga bra mycket mer än alla andra i loppet... grattis! Balans är dock viktigare än vikt.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0