Blött och geggigt

Efter en häktisk hästfri långhelg i Berlin var det dax att ta i tu med träningen igen. Jag var faktiskt ute en sväng i går med en påse äpplen för att stilla abstinensen efter häst lite i alla fall. ;)

Idag var hoppträning för Piia inplanerad. Tyvärr var det också den dagen det skulle regna efter flera veckors uppehåll. Nog för att vi behövde regn, men jag skulle ju rida. Träningen skulle ju dessutom vara utomhus.
Det finns inget dåligt väder heter det ju...
Åkte iväg med Hisan färdig sadlad för att minska tiden som sadeln kunde vara ute i regent för att slippa bli blöt om baken.
Väl framme hade Hisan tappat en gångart, nämligen skritten. De hade stått inne allihopa idag eftersom det vräkte ner. Från parkeringen och bort till ridbanan nere vid ån på Flyinge varvade han att trava och takta. Allt var farligt, för att inte tala om vagnen med hindermaterial som stod i en hörna på banan... oj oj. Att sedan sakerna rörde på sig när man brutalt stoppade dit mulen var ruskigt hemskt. För att inte tala om när det kom förbi ett vagnsekipage draget av två hästar (läs monster). Dras vagen bara av en och snabbt så går det bra, men två och längsamt, förskräckligt.
Själva hoppningen gick kanon. Banan var rejält tung och Hisan fick ta i. Han jobbade trotts allt tittande jättefint, och var trevlig som tusan i munnen. Skolningen i onsdags måste ha gett otroliga resultat. Piia kommenterade att han såg ut som en dressyrhäst *fniss*.
Han tog i och hoppade riktigt ordentligt som han inte har gjort på länge. Vi hoppade lådor och vattenmattor, både runda och avlånga helt utan bekymmer. Den runda var dessutom andra hindret i en kombination som sedan höjdes till 1.20 men det var inga problem för Hisan idag. Han stannade en gång på slutet när han var trött och mycket ofokuserad i anridningen inför en kombination av 3 oxrar. Hoppade kalas med ny anridning och mer fokus.

Jag är mycket nöjd med denna träningen och en ny är inplanerad efter Italienresan.

Avslutade med rykt av Lena och Lillebror. Lena fick dessutom två bakskor påslagna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0