Deklarationstider

I lördags hade jag med mig Jessica på en lugnt tur i solskenet. Hon fick rida Lillebror. Han är snäll med allt förutom uppsittningen. Det är något som jag verkligen måste jobba med under sommaren. Han kan inte sno rundor eller fara ut ur stallet varje gång man sitter upp. Tålamod och tid är nog vad som behövs för att komma till rätta med det.
Han testar dock sin ryttare genom att smygöka i traven. Han ökar inte frekvensen på stegen utan steglängden. För den oinvigde märks det knappt förrän det går jättefort.
Lena lullade bara på, undrar om hon beter sig lika bra oavsett vilken ryttare man slänger upp? Jag brukar inte låta andra rida henne eftersom jag inte anser henne som så säker. Tar hon fatt som jag vet att hon kan göra så är det ju inte kul att vara ute i trafiken.
I veckan skall upptakten med mer intensivt jobb inför nästa start börja för Lena.

Igår blev det en dressyrrunda för Hisan. Jag red Billebjärsrundan i dressyrsadeln. Efter att ha varit lite spänd i början av turen så slappnade han av kanonfint och jobbade rejält under resterande delen. Han brukar vara mycket mer spänd när han har vilat så att han kunde slappna av så bra var underbart. Jag övade avsaktningar och lite nedsittning så som jag hade fått i lexa från förra dressyrträningen. Avsaktinigarna fungerar dock bättre på ridbanan eftersom det lätt blir lite för ofokuserat när man skall starta och stoppa en massa på bästa galoppvägen. Jag var ändå mycket nöjd med honom efter ridturen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0