Min blåa badboll

I kväll måste vara årets första sommarkväll. Jag har kunnat rida i linne. ;) Jag är en tyisk sommarmänniska så det är först nu när vädret är så här härligt som jag verkligen lever. Hela vintern är jag mest som i dvala i väntan på nästa sommar.

Gårdagens ridtur på Hisan var inget kul. Han var spänd hela tiden och det spelade ingen roll vad jag gjorde för att få honom att slappna av. Inte förrän vi kom hem blev det bättre.
I dag var det helt tvärt om. Avspända och lugna begav vi oss till hoppeskogen. Red lite olika vägar i alla gångarter. Känslan av min blåa badboll var tillbaka, även om det var lite väl hårt pumpad idag. Härligt att känslan var tillbaka i alla fall. I morgon skall det hopptränas för Piia Pantsu igen. Det är sista delen av kursen så det skall bli spännande.
Hovslagaren skulle ha kommit till Hisan i dag, men han ringde och sa att han hade slut på skor till honom. Han skulle dock komma i morgon bitti och sko. Det kvittar ju i och för sig för mig bara han har nya pjux till helgens tävling så att jag har något att skruva i gräsbrodden i.

Jag red Lena 10 varv på travbanan, det är ca 1,4 mil och det med min extra tyngd på ryggen. Jag anser att min vikt måste göra att hon kan springa lite kortare än de andra som springer själva och ändå få ut samma intensitet i träningen, typ.
Hon sprang avslappnat och fint. Sista varvet kunde jag släppa tyglarna helt och hon bara joggade på i samma tempo. Det är inte illa för att vara hon, jag är impad, det hade inte gått förut. Hon springer lite med hela kroppen snett till höger, liksom på snedden, om hon själv får välja. Hon har varit bra mycket sneare innan, men då var hon mer banan fast åt samma håll. När jag har korta tyglar springer hon mera rakt men då styr jag ju upp henne lite också. Kan det vara så att hon avlastar det opererade frambenet måntro? Nu skall hon vila och på lördag blir det ett snabbare genrep innan nästa förmodade start.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0