Nycklar och åter nycklar

Det är det ända jag har i huvudet just nu...  Jag har hand om alla nycklar på jobbet. Just nu är det häktiskt så det är skönt att koppla av och göra annat än att tänka på alla dessa nycklar.

Igår flyttade vi ett betong rör och jag städade bilen invändligt i stallet. Det är bra sysslor när hästarna skall vila. Pärlan (bilen heter så) har inte varit städad sedan förra sommaren och hade fortfarande mycket julgran kvar i bakluckan fram tills igår. ;)

Idag blev det ridning. Jag började med Hisan. Allt som oftast undrar jag varför jag låter honom vila. För han är bara störig dagen efter. Svaret är att jag tycker att han skall ha ledigt från mig ibland. Hur som tog vi den vanliga rundan i Skrylleskogen. Jag hade tänkt att skritta mycket och försöka tänkta på gropen och vallen på tungan för att öva. Lättare sagt än gjort, när Hisan är på sitt störiga humör är han också trotsig och gör mycket tvärt om mot vad han brukar. Så så mycket koncentration på tungan blev det inte utan mer på att få honom att gå framåt och inte studsa eller något annat dumt. Mot slutet av passet jobbade han bättre men på sådan här dagar är han spänd även när han jobbar och blir hög i formen. Det kommer att bli bättre i morgon, det vet jag. Då är huvudet mer ikapp med energin.

Skrittade sedan två rundor på tippen med Lena. Det funkade mycket bättre att koncentrera sig på henne. Hon kan ju inte gå långsamt av sig självt utan jag försökte bromsa med sitsen och försöka få till en mjuk kontakt. Jag valde att rida henne på tvådelat tränsbett i stället för det Nya Zeeländska som hon har annars. På det tvådelade brukar hon alltid bita sig fast i vänster sida. Hon hade tendens att göra det till en början nu också men efter ett tag kom vi till ett läge där hon i stället tog jämn kontakt på bettet och blev mjuk och fin. Hon hade "tjocka" läppar när vi kom tillbaka till stallet men formligen spottade ut bettet ur munnen så fort det bara gick, med efterföljande grimage. Hon brukar göra så... Hoppas att hon kan blir behagligare i munnen av dessa övningar för munnen är ett problem område för henne. Stark som hon kan bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0