Sitsträning

Skrittade Lena både på tippen och på volten. Hon är häftig. Hon försöker hela tiden och gör sitt bästa även om hon har det mesta emot sig. På volten red vi mycket öka-minska volten och vända över. Hon fick böja sig rejält och brev väldigt fin och uppmjukad. Det är enorm skillnad på balansen i skritten och traven. Så fort hon lugnar sig och jobbar i skritten är den riktigt fin. Traven är vinglig som bara den på volten. Hon är ändå minst vinglig i trav av de 4 som finns på gården. Planen med dagens ridning var att lösgöra och det tycker jag att vi lyckades bra med. 

Var hemma hos Djurjouren på sitsträning igen. Vi jobbade med placeringen av mina händer/armar, och Hisans mun. Han är ju inte alltid framme vid bettet och tjaffsar ofta med huvudet.
Jag skulle tänka på att bibehålla den raka linjen från armbågen via handen och tygeln till Hisans mun. Här har jag slarvat mycket och jag föll tillbaka i dåliga vanor att knycka på handlederna och lägga handen så fort jag inte aktivt tänkte på det.
Genom att ge Hisan en stabil kontakt på bettet började han acceptera det bättre och kom till ro i munnen. Jag skulle tänka en bild av hur bettet låg i munnen på honom och hur tungan skulle vara mjuk som en svamp. Bettet skulle sedan göra en grop i tungan och jag skulle försöka göra en liten vall ovanför gropen genom att lyfta upp bettet lite lite. Så fort jag fokuserade på detta så funkade det bra och Hisan slappnade av mot bettet och sänkte huvudet. Så fort min tanke vandrade iväg bröts kontakten och vi fick börja om.
Nyttig träning för mig och bra för Hisan att behöva tänka till lite extra.

Nu tar jag hästledigt ett par dagar och åker till Berlin med jobbet. Jessica skall motionera Hisan under tiden så att han kan hålla energin i schack. ;)

Kommentarer
Postat av: Jessica

Wow, det ska jag försöka tänka på med;) Det ä så mycket man ska tänka på när man rider. Vet du? Jag tror att jag hittar det lite bättre med hälarna ut nu. Lite i alla fall. Det känns mer bekvämt att rida och jag känner inte av så mycket i knäna.

Hisan har varit riktigt snäll med mig dessa dagar. Han testar mig dock mer än tidigare, hehe!

Kram Jessica

2008-05-24 @ 18:22:17
Postat av: Ullis

Kanon att dina knän fungerar bättre. Det är ju trist att få ont av att göra något som man tycker är kul.

Det är bra att Hisan är snäll vid dig. Du skall ju ha hand om honom en hel vecka sedan när jag är i Rom. ;)

2008-05-24 @ 18:50:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0