Snabbjobb

Är man borta och tar det lugnt så får man ta igen det när man kommer hem. Igår tränades alla 5.

Började med att köra jobb med Karin och Leo. Jag fick köra Ferrarin *harkel* Karin. Hon är klasfin nu. Precis som förra gången är hon lätt att reglera och hon tycker att det är himla roligt att springa. Vi körde ett par vändor i 20-tempo.

Därefter blev det hårdträning även för mig när det blev Lenas och Lillebors tur. Jag fick för mig att Lena skulle tuktas till lydnad så det blev ett par varv i lugnare tempo än vad hon ville. Hon blir väldigt svajig när det går långsamt. Och när hon sedan fick springa gick deet undan. Problemet med banan hemma är balansen i svängarna. Inte ens i den största svängen går det att komma in för fort när man rider för då håller inte hästen balansen. Detta är något som den svarta damen absolut inte tar hänsyn till. På ett av de snabbare varven tyckte hon inte att hon behövde lyssna på att jag vill sakta in lite inför svängen och ofelbart blev det galopp. Rundan efter lyssnade hon och då stod hon också på benen. Det går bra att gasa ut ur svängen så det är bara in som det måste gå lite lugnare. Hon jobbade ok men hon har nog stressat upp sig lite av att hon har fått gå om på sista raksträckan de senaste gångerna hon har fått gå fort hemma.

Jag avslutade med att ge Hisan en liten bensträckare. Men jag måste erkänna att jag nog inte orkade egentligen. Det blev 2 varv på travbanan och menstadels i skritt. Jag tog ut hon idag eftersom han stod inne så mycket igår. Energin måste ju ut.

Idag vilar alla hästar... jag borde jogga. Får se om jag orkar efter jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0